Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρατσιστικές επιθέσεις στον Χάμιλτον μετά το συμβάν με τον Φερστάπεν

Ρατσιστικές επιθέσεις στον Χάμιλτον μετά το συμβάν με τον Φερστάπεν

Ο Λιούις Χάμιλτον δέχθηκε σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων μετά την νίκη του στο Grand Prix του Σίλβερστοουν, εξαιτίας του συμβάντος με τον Μαξ Φερστάπεν στον πρώτο γύρο.

Η νίκη του Λιούις Χάμιλτον στην πίστα του Σίλβερστοουν και ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε, εξόργισε αρκετούς φιλάθλους της Formula 1. Ο λόγος ήταν το συμβάν ανάμεσα στον Βρετανό και τον Μαξ Φερστάπεν στον πρώτο γύρο του αγώνα, όταν οι δυο είχαν επαφή, με αποτέλεσμα την έξοδο του Ολλανδού και την εγκατάλειψη από την συνέχεια.

Ο Χάμιλτον τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να μειώσει την απόσταση από την κορυφή και τον Φερστάπεν στους εφτά βαθμούς.

Μια μερίδα των υποστηρικτών του σπορ αντέδρασε έντονα και επιτέθηκε στον Βρετανό, εξαπολύοντας ρατσιστικά σχόλια στα social media του. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάμιλτον γίνεται δέκτης τέτοιων σχολίων, αλλά έχουν προηγηθεί και άλλες εφτά.

Ο εφτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει πολεμήσει τον ρατσισμό, μέσα από τα μηνύματά του και τις δράσεις του . Σύσσωμη η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έσπευσε να δηλώσει την υποστήριξή της στον Χάμιλτον και να καταδικάσει τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε.

Συγκεκριμένα η Formula 1 ανέφερε: «Η Formula 1, η FIA και η Mercedes-AMG Petronas F1 Team καταδικάζουν αυτήν τη συμπεριφορά με τους πιο δυνατούς όρους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο άθλημά μας και καλούμε τους υπεύθυνους να λογοδοτούν για τις πράξεις τους. Η Formula 1, η FIA, οι οδηγοί και οι ομάδες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα πιο ποικίλο και χωρίς αποκλεισμούς άθλημα, και τέτοιες απαράδεκτες περιπτώσεις διαδικτυακής κακοποίησης πρέπει να επισημανθούν και να εξαλειφθούν».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024