Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοχάρης: Δεν υπάρχει κύμα ακυρώσεων στη Μύκονο

Θεοχάρης: Δεν υπάρχει κύμα ακυρώσεων στη Μύκονο

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στην φαντασία όσων τα γράφουν. Μίλησα με τους ξενοδόχους και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στη Βουλή

Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τους επαγγελματίες της Μυκόνου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης διαβεβαίωσε σήμερα τη Βουλή ότι είναι ομαλή η τουριστική κίνηση στο νησί και δεν υπάρχουν ακυρώσεις διακοπών μετά την επιβολή του μίνι lockdown στη Μύκονο.

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στην φαντασία όσων τα γράφουν. Μίλησα με τους ξενοδόχους και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου είπε ότι τα στοιχεία από τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες του κοσμοπολίτικου νησιού διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για μαζικές ακυρώσεις λόγω των νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Η ασφάλεια στο επίκεντρο

Παράλληλα όμως ο υπουργός Τουρισμού ότι η κυβέρνηση δεν θα προτάξει τον τουρισμό και την οικονομία σε βάρος της υγείας των πολιτών επισημαίνοντας πως αν χρειαστεί θα ληφθούν αυστηρά μέτρα και σε άλλα νησιά.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να τηρηθούν τα μέτρα» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως πρώτη προτεραιότητα είναι «η υγεία των πολιτών».

«Δεν φοβόμαστε τα δύσκολα μέτρα» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης για τα νησιά που θα παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν χάριν της οικονομίας.

Σημείωσε επίσης ότι «οι πολίτες θέλουν τήρηση των μέτρων. Οι τουρίστες το επισημαίνουν όπου διαπιστώνουν ότι δεν τηρούνται. Η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να τηρηθούν τα μέτρα».

«Το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ασφαλές γιατί βάζουμε την ασφάλεια στο κέντρο του ενδιαφέροντος» είπε ακόμη ο κ. Θεοχάρης για να προσθέσει:

«Δεν υποσχεθήκαμε εύκολο καλοκαίρι. Δεν είναι εύκολο. Και εδώ είμαστε από πάνω και κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Βάζουμε κάθε εβδομάδα περισσότερα ξενοδοχεία καραντίνας σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Η αύξηση κρουσμάτων που βλέπουμε σε όλο τον πλανήτη δεν είναι από τον τουρισμό αλλά από την μετάλλαξη Δέλτα».

Ειδικότερα, ο υπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο τουρισμός είναι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων, λέγοντας πως αυξήσεις κρουσμάτων έχουμε και στις ΗΠΑ και σε χώρες που, είτε είναι όλοι εμβολιασμένοι, όπως το Ισραήλ, ή έχουν κλείσει τα σύνορά τους, ή ακόμα δεν είναι καν τουριστικές χώρες».

Αύξηση κρουσμάτων, είπε, έχουμε «σε όλο τον πλανήτη» και «οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα, μια πανδημία μέσα στην πανδημία».

Ο ίδιος αναγνώρισε πως πραγματικά υπήρξε μια αδυναμία που εντοπίσθηκε το προηγούμενο διάστημα, στο «να μπορέσουμε να μεταφέρουμε μέσω της ακτοπλοΐας με ασφάλεια τους ανθρώπους που έβγαιναν θετικοί στα τεστ» και γι’ αυτό «ζητήσαμε από τους γιατρούς να μας προτείνουν μια μεθοδολογία – και πλέον το θεραπεύουμε, το διορθώνουμε».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024