Έντονες είναι οι πρώτες αντιδράσεις στα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού στο νησί των ανέμων.

Δυσαρεστημένοι τουρίστες, που φεύγουν άρον άρον από τη Μύκονο και επιχειρηματίες σε απόγνωση από το τσουνάμι των ακυρώσεων.

Την ίδια ώρα, πανικός επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, με τους τουρίστες και τους κάτοικους να σπεύδουν για ραπιντ τεστ σχηματίζοντας ουρές και τους επιχειρηματίες να κάνουν έκκληση για ενίσχυση του νησιού με περισσότερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Το μοναδικό ξενοδοχείο καραντίνας του νησιού που διαθέτει 30 κλίνες έχει γεμίσει, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προς το παρόν χώροι για να στεγάσουν τα νέα κρούσματα.

Γέμισε το ξενοδοχείο καραντίνας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διαχειρίζεται το ξενοδοχείο καραντίνας. Όταν είναι σοβαρό έρχεται στο Κέντρο Υγείας, όταν είναι χωρίς συμπτώματα σοβαρά πάει εκεί, εξηγούν οι ειδικοί.

Διατεθειμένοι να δώσουν δωμάτια στην Πολιτεία είναι οι ξενοδόχοι, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά και να γίνει άρση των έκτακτων μέτρων.

Οι επιχειρηματίες της Μύκονου σε μια προσπάθεια να σώσουν μια σεζόν που οδεύει στην καταστροφή, αποφάσισαν να πριμοδοτήσουν με 150 ευρώ όποιον ανεμβολιάστο εργαζόμενο αποφασίσει να εμβολιαστεί.

Με το φόβο της απόλυσης

Με το φόβο της απόλυσης ζουν οι εργαζόμενοι που βλέπουν τα καταστήματα να κλείνουν πριν καλά-καλά ανοίξουν.

Χωρίς μουσική και με τις μισές ώρες εργασίας προφανώς και θα γίνουν απολύσεις, εκτιμούν παράγοντες του χώρου. «Μαγαζιά κλείνουν, μαγαζιά άνοιξαν πριν 3 ημέρες και κλείσανε χθες, είναι πολύ περίεργα τα πράγματα. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν απολύσεις».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο