Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο - Ισραήλ: Οι ασθενείς με καρκίνο δεν συνιστάται σε αυτό το στάδιο να εμβολιαστούν τρίτη φορά

Εμβόλιο – Ισραήλ: Οι ασθενείς με καρκίνο δεν συνιστάται σε αυτό το στάδιο να εμβολιαστούν τρίτη φορά

Μετά τη μελέτη των δεδομένων εκατοντάδων ασθενών από ογκολογικά τμήματα «δεν συνιστάται σε αυτό το στάδιο να εμβολιαστούν» μια τρίτη φορά οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από καρκίνο, ανακοίνωσε το Ισραήλ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς με καρκίνο δεν εντάσσονται τελικά στον κατάλογο των ευάλωτων ατόμων που μπορούν να κάνουν μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, αντίθετα με όσα οι αρχές είχαν δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας.

Το εβραϊκό κράτος άρχισε τη Δευτέρα να χορηγεί την τρίτη δόση του εμβολίου σε ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, μεταξύ των οποίων ορισμένοι καρκινοπαθείς, θεωρώντας ότι υπάρχουν πιθανότητες οι ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά «να μην αναπτύξουν ικανοποιητικό επίπεδο αντισωμάτων μετά τις δύο δόσεις».

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας υπαναχώρησε τελικά στην απόφασή του, λέγοντας ότι μετά τη μελέτη των δεδομένων εκατοντάδων ασθενών από ογκολογικά τμήματα «δεν συνιστάται σε αυτό το στάδιο να εμβολιαστούν» μια τρίτη φορά οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από καρκίνο.

«Πάρα πολύ νωρίς» να γνωρίζουν…

Το εβραϊκό κράτος ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε, στα μέσα Δεκεμβρίου, μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού χάρη στη συμφωνία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer που προμήθευσε γρήγορα εκατομμύρια δόσεις τη χώρα με αντάλλαγμα την παροχή δεδομένων για τις επιδράσεις του εμβολίου που ανέπτυξε με την εταιρία BioNTech.

Τα δύο εργαστήρια ανακοίνωσαν στις 8 Ιουλίου ότι θέλουν σύντομα να ζητήσουν την άδεια για την χορήγηση τρίτης δόσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκές αρχές εκτιμούν ωστόσο ότι είναι «πάρα πολύ νωρίς» να γνωρίζουν αν μια νέα δόση είναι πραγματικά απαραίτητη, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για την πιθανότητα η γενίκευση μιας τρίτης δόσης να γίνει σε βάρος χωρών των οποίων οι πολίτες δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στα εμβόλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024