Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επίταξη δωματίων καραντίνας - Καμπίνες κοροναϊού και στα πλοία

Κοροναϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επίταξη δωματίων καραντίνας – Καμπίνες κοροναϊού και στα πλοία

Μετά την αύξηση κρουσμάτων στα νησιά αλλά και τα περιστατικά με τις ελλείψεις σε δωμάτια καραντίνας, η κυβέρνηση εξετάζει

Μετά τα περιστατικά σε Μύκονο, Πάρο και Αλόννησο, εξετάζονται μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται ότι όσοι βρίσκονται θετικοί στον κοροναϊό στις διακοπές τους σε κάποιο νησί, να μπορούν να απομονώνονται σε ξενοδοχεία καραντίνας ή να μεταφέρονται στα αστικά κέντρα σε καμπίνες κοροναϊού.

Καθώς ήδη υπάρχουν περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο, και υπάρχει ανησυχία για επέκταση τους και σε άλλα νησιά με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, παρουσιάζεται μεγαλύτερη ανάγκη για διαθέσιμες κλίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν για όσο χρειαστεί αυτούς που νοσούν από κοροναϊού.

Όπως μετέδωσε το Open αύριο Δευτέρα 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα στην οποία αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Πολιτική Προστασία σκοπεύει να προτείνει:

  • να υπάρχει δυνατότητα επίταξης δωματίων, όχι μόνο δηλαδή να αυξηθούν τα ξενοδοχεία για καραντίνα στα νησιά, αλλά να μπορεί η Πολιτική Προστασία να επιτάξει δωμάτια.
  • να υπάρχουν στα πλοία συγκεκριμένες καμπίνες, οι οποίες να κρατούνται μόνο από άτομα που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό και πρέπει άμεσα να φύγουν από το νησί, όπου κάνουν διακοπές. Να χαρακτηριστούν δηλαδή ορισμένες καμπίνες ως «Covid». Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή εάν κάποιος διαγνωστεί με κορονοϊό σε νησί δεν μπορεί να φύγει από εκεί καθώς πρέπει να μείνει σε καραντίνα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024