Απίστευτες αλλαγές και «άλλο» ποδόσφαιρο σχεδιάζει η FIFA
Η Παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξετάζει πέντε τομές που αν ισχύσουν, θα αλλάξουν για πάντα τη μορφή του αθλήματος όπως την έχουμε μάθει.
Να αλλοιώσει πλήρως τη μορφή του ποδοσφαίρου όπως την έχουμε μάθε, σκέφτεται η FIFA! Με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της, η καταλανική εφημερίδα El Mundo Deportivo περιγράφει τις δραστικές αλλαγές που εξετάζουν τα στελέχη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.
Οι πέντε δομικές αλλαγές που σκέφτεται η FIFA:
-Το κάθε ημίχρονο να διαρκεί τριάντα αντί για σαράντα πέντε λεπτά.
-Ο χρόνος θα σταματά (όπως στο μπάσκετ) όταν η μπάλα θα βγαίνει εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου.
-Η κάθε ομάδα θα έχει την δυνατότητα να κάνει απεριόριστες αλλαγές αντί για τρεις (ή πέντε πλέον στην εποχή της πανδημίας).
-Τα πλάγια άουτ θα παίζονται με τα πόδια και όχι με τα χέρια (όπως στο ποδόσφαιρο σάλας).
-Κάθε ποδοσφαιριστής που θα παίρνει κίτρινη κάρτα, θα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου για πέντε λεπτά.
Ουσιαστικά, η FIFA παίρνει επιμέρους στοιχεία από άλλα αθλήματα και μελετά αν πρέπει να τα ενσωματώσει στο ποδόσφαιρο. Με απώτερο σκοπό να μειώσει τον χρόνο καθυστερήσεων και να αυξήσει τον καθαρό χρόνο του ποδοσφαίρου.
Επίσης, θέλει να αποτρέψει τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα με την ποινή για την κίτρινη κάρτα, να ανοίξει το ροτέισον και να αναβαθμίσει τον ρόλο των προπονητών και να βελτιώσει τη χρήση των πλαγίων άουτ, αφού οι εκτελέσεις με το πόδι θα είναι πιο επιδραστικές.
FIFA are currently experimenting a new football system with these changes:
? 30 minutes a half.
? The game clock stops when the ball goes out of play.
? Unlimited subs.
? Throw-ins played with feet.
? 5 minute suspension for a yellow card.(Source: @mundodeportivo)
— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) July 17, 2021
- Μουρ: «Λατρεύω το ελληνικό φαγητό – Ο Τρινκιέρι είναι ξεχωριστός προπονητής»
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί – Μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα» (vid)
- Ισραηλινά ΜΜΕ: «Θα παραιτηθεί ο Αταμάν όπως υποσχέθηκε;»
- Ποιος είναι ο DJ που έρχεται στο ΟΑΚΑ για το Final Four της Euroleague (pic)
- Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Γιουσούφ Γιαζίτζι
- Τελειώνει ο Κόλμαν από την Έβερτον μετά από 17 χρόνια
- Ντόρσεϊ: «Αυτή είναι η κίνηση που πήρα από τον Βασίλη Σπανούλη» (vid)
- Έφτασε η ώρα του Final Four στο Πρωτάθλημα μπάσκετ Τύπου – Στον τελικό Κυπέλλου η Alter Ego Media
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442