Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Καρολάιν - «Ο Μπάμπης δεν συνόδευσε τη σορό της»

Γλυκά Νερά: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Καρολάιν – «Ο Μπάμπης δεν συνόδευσε τη σορό της»

Ο 78χρονος πατέρας της Καρολάιν μίλησε για την κόρη του, τη σχέση της με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και την εγγονή του - Εξέφρασε για άλλη μια φορά την οργή του απέναντι στο πρόσωπο του συζυγοκτόνου.

Στη βρετανική ταμπλόιντ Daily Mail μίλησε για άλλη μια φορά ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, ο οποίος αναφέρθηκε στην εγγονή του Λυδία και στην οργή του απέναντι στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο που με τόσο βίαιο και ύπουλο τρόπο του στέρησε την κόρη του.

Ο 78χρονος επισημαίνει τις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή τους το ενός έτους κοριτσάκι, τη σχέση που έχει αναπτύξει με τη γιαγιά του, την επικοινωνία που διατηρούν με τη μητέρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και τις στιγμές που ακολούθησαν, όταν έμαθαν για τη δολοφονία της κόρης τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μόνη «αχτίδα» μέσα στην τραγωδία των γονιών της Καρολάιν είναι η μικρή Λυδία. «Η αλληλεπίδραση της Σούζαν με τη Λυδία είναι καταπληκτική» λέει ο 78χρονος Ντέιβιντ, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του, έχουν αναλάβει την επιμέλεια του μικρού κοριτσιού.

Πρώτο θέμα στη Daily Mail η νέα συνέντευξη του πατέρα της Καρολάιν.

«Τη φροντίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκανε και με την Καρολάιν όταν εκείνη ήταν μωρό. Παίζει μαζί της διαρκώς όταν είναι ξύπνια και είναι σε επιφυλακή όταν ακούει τον παραμικρό ήχο, στη διάρκεια του ύπνου της. Όλο μας το νοικοκυριό είναι επικεντρωμένο στη Λυδία. Όλοι ξυπνάμε από τις 6.30 το πρωί, ώστε η Σούζαν να πάει πρώτα στον τάφο της Καρολάιν και να επιστρέψει για να προετοιμάσει το φαγητό της Λυδίας. Μας δίνει ενέργεια και μας τονώνει να την ακούμε να γελάει» συμπληρώνει ο 78χρονος από το σπίτι του στην Αλόννησο.

«Η παρουσία της Λυδίας στο σπίτι μας προσφέρει παρηγοριά σε αυτή την τραγική κατάσταση» συνεχίζει.

«Όμως, δεν είμαι νεαρός και όλοι μας κάποια στιγμή θα πεθάνουμε. Έχω μια βαθιά ανησυχία ότι μπορεί να μην καταφέρω να φροντίσω τη Λυδία όπως πρέπει, εκείνα τα χρόνια που θα χρειαστεί τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Ο μοναδικός μου στόχος τώρα είναι να δώσω την καλύτερη ζωή στο παιδί της κόρης μου», αναφέρει ο πατέρας της Καρολάιν ο οποίος ως γνωστόν είναι εδώ και αρκετά χρόνια κατάκοιτος.

 Τα γενέθλια της Καρολάιν

Την προηγούμενη Δευτέρα, ο Ντέιβιντ Κράουτς τίμησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα 20α γενέθλια που θα γιόρταζε με την Καρολάιν, αν εκείνη ζούσε… «Ήπια μερικές γουλιές από το εξαιρετικό ουίσκι που μου δώρισε για τα γενέθλιά μου τον Δεκέμβριο» είπε συγκινημένος στη DailyMail.

Ο ίδιος μοιράζεται τις αναμνήσεις του από την κορούλα του. Μιλάει όμως και για τη στάση σιωπής που έχει κρατήσει η σύζυγός του, η οποία ακόμα είναι γεμάτη από θλίψη.

Η Σούζαν Κράουτς δεν αντέχει να σκέφτεται τις λεπτομέρειες για τον θάνατο της Καρολάιν. Αντίθετα, έχει αφιερωθεί εντελώς στη Λυδία. Γιαγιά και εγγονή κοιμούνται μαζί στο παιδικό δωμάτιο όπου μεγάλωσε η Καρολάιν.

«Σε αντίθεση με εμένα, η Σούζαν έχει κλείσει τα αφτιά της σε όλα και τώρα επικεντρώνεται πλήρως στην ανατροφή της Λυδίας. Δεν διαβάζει τα μέσα ενημέρωσης ούτε ακούει τις ειδήσεις. Τα έχει αποκλείσει όλα» συνέχισε, αναφερόμενος στη στάση της συζύγου του.

Ο Ντέιβιντ Κράουτς θεωρεί ότι η εγγονή του έχει προσαρμοστεί καλά στο νέο της σπίτι. Είναι συνέχεια με τη γιαγιά της, ενώ ανέχεται και την αγκαλιά της αδερφής της Καρολάιν. Όταν όμως πλησιάζει στον παππού της, τότε αρχίζει να κλαίει γοερά.

Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις της οικογένειάς του με τους γονείς του Αναγνωστόπουλου, ο 78χρονος απάντησε:

«Έχουμε καλή σχέση με τους γονείς του Μπάμπη, ιδιαίτερα με τη μητέρα του. Τηλεφωνεί σχεδόν κάθε μέρα και ρωτάει για τη Λυδία και, φυσικά, είναι ελεύθερη να την επισκέπτεται, όποτε το επιλέξει. Ωστόσο, είναι αρκετά γνωστή στο νησί – δίδασκε σε τοπικό σχολείο – και τα συναισθήματα συνεχίζουν να είναι έντονα για την οικογένειά της, όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά και η ίδια δείχνει να υποφέρει για τις αμαρτίες του γιου της».

Τι έκανε όταν έμαθε για τη δολοφονία της κόρης του

Για τις στιγμές που ακολούθησαν, όταν ο ίδιος και η σύζυγός του ενημερώθηκαν για τη δολοφονία της κόρης τους, είπε:

«Είχαμε μόλις τελειώσει το πρωινό μας, όταν άρχισαν να μας χτυπούν τη δυνατά τη μπροστινή πόρτα του σπιτιού. Πολλοί από τους Έλληνες φίλους μας είχαν έρθει και ήταν πολύ λυπημένοι. Στην αρχή ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι μας έλεγαν, αλλά τελικά τα κατανοήσαμε. Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να είχε φτάσει στο στήθος μου και να άρπαξε ην καρδιά μου. Έκτοτε ήμουν σχεδόν παράλυτος. Η Σούζαν κανόνισε αμέσως να πάει στην Αθήνα και εγώ έμεινα εδώ με τον αδερφό της. Θυμάμαι ακόμη έναν τεράστιο άντρα να κάθεται απέναντί μου, να τρέχουν δάκρυα από το πρόσωπό του και να λέει «Μπάσταρδοι, μπάσταρδοι». Τότε νομίζαμε πως η Καρολάιν δολοφονήθηκε από ληστές».

Οργή για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Και συνέχισε, αναφερόμενος στον Αναγνωστόπουλο: «Δεν θέλω να υποθέσω τι κίνητρο είχε, αυτό πρέπει να καθορίσει η αστυνομία. Θέλω μόνο δικαιοσύνη για την όμορφη κόρη μου που σκοτώθηκε με μια δειλή πράξη».

«Ο Μπάμπης ήξερε ότι δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει. Ήταν νεαρή, δυνατή και είχε γνώσεις kickboxing, οπότε αποφάσισε να βγάλει την κάρτα μνήμης από το εσωτερικό σύστημα CCTV και να την πνίξει στον ύπνο της. Φαντάζομαι ότι θα έχει πολλές στιγμές να εξηγήσει πώς την σκότωσε στους άλλους δολοφόνους με τους οποίους κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, που φημολογείται ότι είναι από τις χειρότερες φυλακές στην Ευρώπη».

Ο Ντέιβιντ Κράουτς εξέφρασε για άλλη μια φορά την οργή του προς το πρόσωπο του συζυγοκτόνου. «Είχα δηλώσει πως θα του έσπαγα το κεφάλι και θα αναλάμβανα τις συνέπειες, αν ήξερα τότε ότι ήταν ο δολοφόνος της κόρης μου. Ακόμη αισθάνομαι το ίδιο. Είναι κάποιες φορές που καταλαβαίνεις αυτούς που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κηδεία της Καρολάιν: «Αποδείχθηκε καλός ηθοποιός»

Περιγράφοντας τις στιγμές της κηδείας της κόρης του, ο Ντέιβιντ Κράουτς είπε: «Ο Μπάμπης δεν συνόδευσε τη σορό της Καρολάιν πίσω στην Αλόννησο για την κηδεία. Ένας συνάδελφός του πιλότος τον έφερε στο νησί. Σπάνια έχω δει ένα τόσο θλιμμένο άτομο, όπως ήταν εκείνη την ημέρα. Στεκόταν στην εκκλησία κρατώντας τη Λυδία, ήταν μια εικόνα δυστυχίας. Παρά τον πόνο μου, ένιωσα συμπάθεια για εκείνον. Όταν του μίλησα αργότερα, ένιωσα ότι γι’ αυτόν ήταν μια μεγάλη τραγωδία από την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακάμψει. Αποδείχθηκε καλός ηθοποιός».

Αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός ότι ο πιλότος δεν ήταν διατεθειμένος να καλύψει τα έξοδα για την κηδεία της συζύγου του. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι η γυναίκα του πλήρωσε 4.000 ευρώ για το φέρετρο και τη μεταφορά της Καρολάιν στην Αλόννησο ενώ ούτε ο Μπάμπης ούτε η οικογένειά του προσφέρθηκαν να δώσουν χρήματα για την κηδεία της.

«Την επόμενη φορά που τον είδα βρισκόμασταν στο μνημόσυνο. Μου χάρισε μια τεράστια φωτογραφία της Καρολάιν από τον γάμο τους στην Πορτογαλία. Ήξερε ότι ήταν η αγαπημένη μου φωτογραφία. Ήταν ακόμα πολύ αναστατωμένος, τα δάκρυα έτρεχαν στο πρόσωπό του όταν μιλούσε για την Κάρολαιν», ανέφερε για τη μέρα που οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και του ζήτησαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

«Όταν βγήκαμε από το εκκλησάκι, περίμεναν δύο ξένοι. Η Σούζαν ξέσπασε σε κλάματα και ο Μπάμπης την αγκάλιασε για να την παρηγορήσει. Τότε ένας από τους ξένους βγήκε μπροστά και χτύπησε τον Μπάμπη στον ώμο, ήταν αστυνομικός. Πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή ο Μπάμπης συνειδητοποίησε ότι το παιχνίδι τελείωσε».

Η σχέση της Καρολάιν με τον πιλότο

Ο πατέρας της Καρολάιν αναφέρθηκε στη σχέση της κόρης του με τον 32χρονο. Όπως είπε, η νεαρή ήταν πολύ απασχολημένη με τις δραστηριότητές της και το σχολείο, δεν είχε το μυαλό της στα αγόρια, οπότε αποτέλεσε έκπληξη όταν ξαφνικά το 2017 άρχισε να βγαίνει με τον μετέπειτα δολοφόνο της.

«Τον περισσότερο χρόνο της τον περνούσε στο διάβασμα για τις Πανελλήνιες. Δεν έβγαινε έξω μέχρι αργά. Ήταν έκπληξη όταν είπε πως ήθελε να πάει διακοπές στην Πορτογαλία» είπε και συνέχισε, μιλώντας για τη γνωριμία τους με τον Αναγνωστόπουλο: «Εντυπωσιάστηκα αρκετά, όπως και η Σούζαν. Φαινόταν ήσυχος, ντροπαλός και με αυτοπεποίθηση. Και παρόλο που ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος από την Καρολάιν, δεν φαινόταν ιδιαίτερα η διαφορά τους».

Μετά το γάμο, η Σούζαν πήγε στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά της Αθήνας, όπως αναφέρει ο 78χρονος και δεν έδειχναν να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Στη συνέχεια, όταν η Λυδία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2020, ο Μπάμπης και η Καρολάιν επέστρεψαν στο πατρικό της για να δουν οι γονείς της το εγγόνι τους.

Οι νομικές κινήσεις των γονιών της Καρολάιν για να πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν στον συζυγοκτόνο

Ο 78χρονος αναφέρθηκε και στις νομικές κινήσεις που έχουν κάνει, ώστε να ανακτήσουν τις 60.000 ευρώ που είχαν δώσει στην Καρολάιν για το οικόπεδο που θα αγόραζαν με τον Μπάμπη, ώστε να χτίσουν ένα σπίτι.

«Η Σούζαν πούλησε κάποια γη που είχε κληρονομήσει από τους γονείς της στις Φιλιππίνες και εγώ εκκαθάρισα ορισμένες επενδύσεις που κατείχα. Στο τέλος Ιανουαρίου, ο καθένας μας μετέφερε 30.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Καρολάιν στην Αθήνα. Το οικόπεδο αγοράστηκε και με μεγάλη μας έκπληξη μετά το θάνατο της Καρολάιν, διαπιστώσαμε ότι η γη είχε καταχωρηθεί μόνο στο όνομα του Μπάμπη. Προς το παρόν, κάνουμε νομικές ενέργειες ώστε να καταχωριστεί αυτή η γη στο όνομα της Λυδίας», τόνισε.

Η έκκληση της Daily Mail

Τέλος, η Daily Mail απευθύνει έκκληση στους αναγνώστες της – χωρίς να έχουν ζητήσει κάτι οι γονείς της Καρολάιν, όπως επισημαίνει – για τη δημιουργία ενός ταμείου που θα εξασφαλίσει το μέλλον της Λυδίας της, όταν ο παππούς και η γιαγιά της δεν θα βρίσκονται, πλέον, στη ζωή.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024