Με στόχο να υπερασπιστεί τον ολυμπιακό τίτλο του στους κρίκους και να γράψει άλλη μια σελίδα ένδοξης ιστορίας για την ελληνική γυμναστική αναχωρεί ο Λευτέρης Πετρούνιας για το Τόκιο, προκειμένου να συμμετάσχει στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η αναχώρηση του έλληνα πρωταθλητή από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 19:35, με την πτήση “QR 208” της “Qatar Airways” με προορισμό την Ντόχα, απ’ όπου στη συνέχεια θα «πετάξει» για την ιαπωνική πρωτεύουσα.
Μαζί με τον «άρχοντα των κρίκων» στο Τόκιο θα βρεθούν ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς και ο γιατρός Οδυσσέας Παξινός, ενώ παρών στη διοργάνωση θα είναι επίσης ο διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς έπειτα από πρόσκληση της FIG.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα έχει την τιμή να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων μαζί με την πρωταθλήτρια της σκοποβολής Άννα Κορακάκη, την Παρασκευή 23 Ιουλίου.
Μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο 24 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στο “Ariake Gymnastics Centre” ο προκριματικός της ενόργανης γυμναστικής ανδρών, στον οποίον ο 30χρονος πρωταθλητής έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στο 2ο από τους συνολικά τρεις ομίλους (08:30-11:00 ώρα Ελλάδας).
Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο θα είναι ασφαλώς φαβορί για την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα του τελικού των κρίκων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Αυγούστου (11:00–11:35 ώρα Ελλάδας) και προσδοκία όλων είναι να συνοδευτεί από άλλον ένα θρίαμβο για την ελληνική γυμναστική.
Το Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας εύχεται καλή επιτυχία στον Λευτέρη Πετρούνια και σε ολόκληρη την ολυμπιακή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Τόκιο.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες (σε ώρες Ελλάδας):
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
LIVE: Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την αναμέτρηση Αναντολού Έφες – Ολυμπιακός για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.
Ο προπονητής της Σενεγάλης Πάπε Τιαό, ζήτησε συγγνώμη για την κίνησή του να αποχωρήσει μαζί με την ομάδα του από το γήπεδο στον τελικό του Κόπα Άφρικα, εξηγώντας όμως ότι το έκανε γιατί αισθάνθηκε αδικία.