
Βρετανία: Εξετάζει την ένταξη της Γαλλίας στην «κόκκινη λίστα» λόγω της παραλλαγής Βήτα
Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες οι οποίες βρίσκονται στην κόκκινη λίστα είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, με δικά τους έξοδα, κατά την άφιξή τους στη Βρετανία.
Οι βρετανοί υπουργοί εξετάζουν να προσθέσουν τη Γαλλία στη βρετανική λεγόμενη «κόκκινη λίστα» ταξιδιών λόγω ανησυχιών που σχετίζονται με την παραλλαγή Βήτα του νέου κοροναϊού, ανέφερε η εφημερίδα Daily Telegraph, επικαλούμενη πηγές.
Υπό παρακολούθηση
Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες οι οποίες βρίσκονται στην κόκκινη λίστα είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, με δικά τους έξοδα, κατά την άφιξή τους στη Βρετανία.
Η πρόταση συζητήθηκε την Τετάρτη στο πλαίσιο της επισκόπησης των διεθνών ταξιδιών, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί συμφώνησαν να παρακολουθούν την κατάσταση.
Η παραλλαγή Βήτα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.
Η Γαλλία βρίσκεται επί του παρόντος στη βρετανική «πορτοκαλί λίστα» χωρών μεσαίου κινδύνου.
Πηγή: ΑΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές

