Σε αυξημένη επιφυλακή είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου.
Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα στο σημείο.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η πυρκαγιά έκαψε, 90 στρέμματα δασικής έκτασης αφήνοντας πίσω της στάχτες και αποκαΐδια.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σημείο βόρεια του Αγίου Παύλου κοντά στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι άμεση.
Η άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων μέσων σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, απέτρεψαν την επέκταση της πυρκαγιάς στον πυρήνα του δάσους. Στη μάχη με τις φλόγες χρησιμοποιήθηκε και το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev Be-200.
Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται από κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.
Σημειώνεται ότι κατά την επιχείρηση πυρόσβεσης, εκκενώθηκε το παρακείμενο ξενοδοχείο «Φιλίππειο».
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).