Κρήτη – Κοροναϊός: Το πρώτο βρώσιμο εμβόλιο από Έλληνες φοιτητές
Το πρώτο βρώσιμο εμβόλιο για τον κοροναϊό είναι πιθανό να έχει ελληνική σφραγίδα και έρχεται από την Κρήτη
Μια ομάδα φοιτητών από την Κρήτη, με την επονομασία iGem, δουλεύει πάνω στο πρώτο βρώσιμο εμβόλιο για τον κοροναϊό.
«Ως iGem Crete, με το project μας, με όνομα vaccinated έχουμε σαν κύριο στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που θα έχει ένα βρώσιμο εμβόλιο έναντι στον κοροναϊό και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε βάσει σχεδίου μέχρι το Νοέμβριο που θα μας αξιολογήσει μια κριτική επιτροπή του διαγωνισμού», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η Μαρία – Θεοδώρα Βυτιάδου, Φοιτήτρια Βιολογίας και αρχηγός της επιστημονικής ομάδας iGEM.
Το βρώσιμο φαρμακευτικό σκεύασμα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, που σκέφτηκαν και αναπτύσσουν τα μέλη της ομάδας iGEM, πρόκειται για μία πρωτοποριακή ιδέα η οποία προήλθε βλέποντας τη χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα απομονωμένα νησιά.
Σχολιάζοντας το πώς προέκυψε η σκέψη για τη δημιουργία βρώσιμου εμβολίου κατά του SARS-Cov-2, ο Σωτήρης Μαρίνος, φοιτητής Βιολογίας και μέλος της ομάδας, είπε: «Η ιδέα των βρώσιμων εμβολίων υπάρχει εδώ και χρόνια και έχει δοκιμαστεί στην ηπατίτιδα Β, με επιτυχία. Το εάν θα χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία ή το πόσο περισσότερα πλεονεκτήματα από τα παραδοσιακά εμβόλια δεν μπορούμε να το κρίνουμε προς το παρόν», δήλωσε το μέλος της ομάδας.
Οι νεαροί επιστήμονες ετοιμάζονται να λάβουν μέρος σε διεθνή διαγωνισμό.
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
- Συνετρίβη μεταγωγικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Τουρκία
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442