Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέσι: Η ποδοσφαιρική υφήλιος προσκύνησε τον άρχοντα των τίτλων

Μέσι: Η ποδοσφαιρική υφήλιος προσκύνησε τον άρχοντα των τίτλων

Ο Λιονέλ Μέσι, κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του με την εθνική Αργεντινής, έπειτα από τη νίκη της απέναντι στη Βραζιλία με 1-0, στον τελικό του Κόπα Αμέρικα στο «Μαρακανά», και όλοι μιλούν για την ολοκληρωμένη ευτυχία του «Λέο».

«Αγαπημένε μου Ντιέγκο, σού γράφω για να σου πω πως «τα κατάφερα». Εάν ο Μέσι είχε τη δυνατότητα να γράψει ένα γράμμα στο ποδοσφαιρικό ίνδαλμά του, Ντιέγκο Μαραντόνα, οποίος «έφυγε» τον Νοέμβρη του 2020, σίγουρα θα ξεκινούσε κάπως έτσι. Μία ζωή σαν «παραμύθι» για τον «Λέο», ένα αστείρευτο ταλέντο που βγήκε ποδοσφαιρική στέγη στην Ευρώπη και την Μπαρτσελόνα.

Και αν κάποιοι περίμεναν πως με το σφύριγμα της λήξης του τελικού, θα έφευγε πάλι  «με άδεια χέρια», τώρα δεν έχει μείνει κάτι άλλο να τού προσάψουν. Ο Μέσι, ξέσπασε στο τέλος του παιχνιδιού, δικαιολογημένα, καθώς έχει εκπληρώσει έναν στόχο ζωής: Να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την Εθνική Αργεντινής.

Η γιαγιά- «φύλακας άγγελος»

Ο Αργεντίνος με ιταλικές και ισπανικές ρίζες, Λίονελ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι, γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987 στο Ροσάριο,  από μία όχι και τόσο ποδοσφαιρική οικογένεια, αλλά με μεγάλη αγάπη για το «καλύτερο άθλημα του κόσμου». Ο πατέρας του ήταν διευθυντής σε εργοστάσιο χάλυβα και η μητέρα του σε εργαστήριο παραγωγής μαγνητών.

Το ταλέντο του  στο ποδόσφαιρο ανακάλυψε η γιαγιά του Σίλια Ολιβέιρα Κουτσιτίνι, η οποία ήθελε ο εγγονός της να γίνει ποδοσφαιριστής. Εκείνη ήταν το πρόσωπο-κλειδί στην ενασχόληση του διεθνούς σούπερ σταρ με το ποδόσφαιρο, καθώς εκείνη οδήγησε τον «Λίο» στην πρώτη του ποδοσφαιρική συνάντηση στην τοπική Γκραντόλι.

Εάν κάποιος πρέπει να λάβει τα credits για το «φαινόμενο» Μέσι, τότε είναι σίγουρα η Σίλια Κουτσιτίνι. «Λίονελ, μία μέρα θα γίνεις ο καλύτερος παίκτης του κόσμου» είχε πει στον νεαρό τότε Μέσι, και η ευχή της.. εισακούστηκε: Ναι, ο Μέσι έγινε ο καλύτερος. Το πρόβλημα ανάπτυξης που αντιμετώπιζε από παιδί δεν στάθηκε τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάδειξή του.

Στην ομάδα της καρδιάς του και το τραγικό συμβάν

Ένα παιδί που θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής, είναι σίγουρο πως φαντάζεται τον εαυτό του να παίζει στην ομάδα της «καρδιάς» του. Ετσι συνέβη στον Μέσι, αφού έπαιξε για την Νιούελ Όλντ Μπόις.

Όμως, ένα τραγικό γεγονός ήρθε να φέρει τη θλίψη στον ταλαντούχο παίκτη. Ο θάνατος της γιαγιάς του Σίλια, λίγες μέρες πριν τα ενδέκατα γενέθλιά του. Μετέπειτα, οι πανηγυρισμοί του δείχνοντας προς τον ουρανό, δείχνουν πως το πρόσωπο που πρώτο πίστεψε σε αυτόν ήταν η Σίλια και σε εκείνη είναι αφιερωμένο ό,τι έχει πετύχει.

Ένα συμβόλαιο σε…χαρτοπετσέτα

Η δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω του προβλήματος ανάπτυξής του, έγιναν στην ουσία και το «διαβατήριό» του για την Ευρώπη, μιας και οι Καταλανοί παππούδες του, Εουσέμπιο Μέσι και Ρόσα Μαρία Πέρες, κατάφεραν να πείσουν ένα εξέχον στέλεχος των «μπλαουγκράνα» να πάρουν τον εγγονό τους στη Μπαρτσελόνα και να καλύψουν τα έξοδα αποκατάστασής της υγείας του νεαρού Λίονελ.

Το τελεσίγραφο της Νιούελ Όλντ Μπόις προς τον Κάρλες Ρέσακ, «ανάγκασε» τον διευθυντή της «Μπάρτσα», να υπογράψει το πρώτο συμβόλαιο του Μέσι σε… χαρτοπετσέτα. Το, Ιούλιο του 2000 μετακόμισε στην Καταλονία και την Λά Μάσια, τις ακαδημίες της καταλανικής ομάδας.

Έπειτα από 5 χρόνια, υπέγραψε συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα». Το υπερφυσικό ταλέντο του «Λέο» δεν άργησε να φανεί και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ήδη ξεκινούσε να αναρωτιέται εάν πρόκειται για τον επόμενο «GOAT». Παράλληλα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και τα ρητορικά ερωτήματα «Μέσι ή Ρονάλντο», κάτι το οποίο δεν έχει απαντηθεί, καθώς σίγουρα δύο «ανόμοια» πράγματα, δεν μπορούν να συγκριθούν.

Εξωπραγματικοί αριθμοί και πολλά πολλά τρόπαια

Οι αριθμοί του Μέσι, αποτέλεσαν και το νέο αγαπημένο χόμπι των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Στην Μπαρτσελόνα έχει πραγματοποιήσει συνολικά 778 εμφανίσεις, έχει βάλει 672 γκολ και έχει μοιράσει 305 ασίστ. Πραγματικά πρόκειται για εξωπραγματικά νούμερα, τα οποία για το ταλέντο του, μπορεί να φαίνονται και «λίγα».

Οι τίτλοι που έχει κερδίσει στην καριέρα του έχουν από μόνοι τους , ο καθένας ξεχωριστά και από μία μοναδική ιστορία.

Έχουμε και λέμε: Έχει αναδειχθεί ως ο καλύτερος παίκτης της FIFA στους άνδρες (2019). Έχει κερδίσει την «Χρυσή Μπάλα» 6 φορές (2009,2010, 2011, 2012, 2015, 2019) και τρεις φορές τον τίτλο του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη από την UEFA (2009, 2011, 2015).

Επιπλέον, 21 (!) φορές ως top scorer, 10 φορές παίκτης της χρονιάς, 3 φορές παίκτης της σεζόν στην Ισπανία, 4 Τσάμπιονς Λιγκ ( 05/06, 08/09, 10/11, 14/15), 7 Κύπελλα Ισπανίας, 1 Κόπα Αμέρικα (2021), 10 πρωταθλήματα Ισπανίας ( 04/05, 05/06, 08/09, 09/10, 10/11, 12/13, 14/15, 15/16, 17/18, 18/19).

Και συνεχίζουμε…8 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (2009, 2011, 2015), ένα U-20 Παγκόσμιο Κύπελλο (2005), τρία Σούπερ Καπ και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2009.

Αδιαμφιβήτητα, μετά από την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα, και την διάθεσή του να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο, το ερώτημα για το «ποιός είναι ο καλύτερος όλων των εποχών» κλίνει προς μία κατεύθυνση.

Η «εποχή Μέσι» δεν έχει τελειώσει και σίγουρα ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα ήταν πολύ περήφανος για το «παιδί» του.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024