Κοροναϊός: «Κόκκινος» συναγερμός για τα κρούσματα σε κατασκηνώσεις – Γονείς καταγγέλλουν συνωστισμό & ελλιπείς οδηγίες
Απόλυτο αλαλούμ στις κατασκηνώσεις με τους γονείς να εκφράζουν την αγωνία τους.
Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα όσον αφορά στις παιδικές κατασκηνώσεις, καθώς καθημερινά εντοπίζονται νέα κρούσματα σε κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα και όλα αυτά μόλις μία εβδομάδα από την έναρξη λειτουργίας τους.
Κρούσματα καταγράφηκαν στην κατασκήνωση του Λαυρίου, ανησυχία και στην Ηλεία όπου εντοπίστηκαν παιδιά θετικά στον ιό, που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη είχαν εντοπιστεί σε Καπανδρίτι, Χαλκιδική, Σοφικό και Κρήτη. Γονείς μιλούν στο Μega και περιγράφουν το απόλυτο αλαλούμ.
Μια εβδομάδα πρόλαβαν να λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις και ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κοροναϊού σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Έτσι μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί εστίες μετάδοσης σε κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική, την Κρήτη, στο Καπανδρίτι, στο Σοφικό Κορινθίας, το Λαύριο και την Ηλεία.
Στις κατασκηνώσεις που εντοπίστηκαν τα κρούσματα ακολούθησε ιχνηλάτηση και εκκενώθηκαν οι χώροι που διέμεναν τα μικρά παιδιά, ενώ κάποιες κατασκηνώσεις ανέστειλαν την λειτουργεία τους για 15 ημέρες.
Αναστάτωση και καταγγελίες
Γονείς μιλώντας στο Mega κατήγγειλαν πως τα μικρά παιδιά φιλοξενούνται σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός ενώ σε άλλες κατασκηνώσεις τα παιδιά γίνονται δεκτά με self-test και σε άλλες με rapid test χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία.
Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των παιδικών κατασκηνώσεων τονίζουν πως φιλοξενούνται περισσότερα από 100 χιλιάδες παιδιά σε κατασκηνώσεις και ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν κάποια κρούσματα, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας.
Ο έλεγχος των κρουσμάτων συνεχίζεται από τον ΕΟΔΥ, ενώ θα επανεξεταστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων.
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442