Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπανγκλαντές: Για ανθρωποκτονία διώκεται ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που κάηκε με θύματα 52 ανθρώπους

Μπανγκλαντές: Για ανθρωποκτονία διώκεται ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που κάηκε με θύματα 52 ανθρώπους

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν συνολικά μετά την πυρκαγιά, η οποία μαινόταν για περισότερο από ένα 24ωρο και άφησε πίσω της περίπου 30 τραυματίες, διευκρίνισε η αστυνομία προσθέτοντας ότι θα διεξαχθεί ξεχωριστή έρευνα για το γεγονός ότι στο εργοστάσιο εργάζονταν παιδιά

Ο ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου στο Μπανγκλαντές, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 52 άνθρωποι, συνελήφθη σήμερα κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ έγινε γνωστό ότι το εργοστάσιο απασχολούσε και παιδιά ακόμη και 11 ετών.

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν συνολικά μετά την πυρκαγιά, η οποία μαινόταν για περισότερο από ένα 24ωρο και άφησε πίσω της περίπου 30 τραυματίες, διευκρίνισε η αστυνομία προσθέτοντας ότι θα διεξαχθεί ξεχωριστή έρευνα για το γεγονός ότι στο εργοστάσιο εργάζονταν παιδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία και με αυτόπτες μάρτυρες, η πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη γύρω στις 17:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) στο εργοστάσιο της Hashem Food and Beverage, η οποία διατηρεί το κτίριο αυτό έξι ορόφων στο Ρουπγκάνι, μια βιομηχανική πόλη κοντά στην Ντάκα.Το εργοστάσιο αυτό παρασκευάζει κυρίως ζαχαρωτά, νουντλς και χυμούς φρούτων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία διέσωσε 25 ανθρώπους που είχαν καταφύγει στην οροφή του κτιρίου, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Οι φωτιές και η κατάρρευση κτιρίων είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, μια φτωχή χώρα της νότιας Ασίας, κυρίως στην σημαντική βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας της, λόγω της έλλειψης σεβασμού συχνά στα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024