Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εβρος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες

Εβρος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς επετεύχθη ο περιορισμός της φωτιάς σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν να ενισχύονται θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας

Χωρίς τη συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, λόγω της έλευσης της νύχτας, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στον Έβρο, σε δύσβατη δασική περιοχή στη Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς επετεύχθη ο περιορισμός της φωτιάς σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν να ενισχύονται θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος μετέβη από την πρώτη στιγμή στην περιοχή ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως προς το παρόν φαίνεται ότι η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό της Λευκίμης, οι κάτοικοι του οποίου επέστρεψαν στις οικίες τους.

Παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην κινδυνεύσει εκ νέου, στην περίπτωση που οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με αυξομειούμενη ένταση, αλλάξουν την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο δίνουν μάχη με τις φλόγες 90 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής προκαλεί το γεγονός ότι οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στην ίδια ένταση τις επόμενες 48 ώρες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024