Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επιδημία της μοναξιάς: Πώς η πανδημία επηρεάζει τις προσωπικές σχέσεις των νέων

Η επιδημία της μοναξιάς: Πώς η πανδημία επηρεάζει τις προσωπικές σχέσεις των νέων

Η έκθεση του Onward τονίζει μια ανησυχητική «κατάρρευση της κοινότητας» μεταξύ των νεότερων γενεών, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας.

Οι νέοι κινδυνεύουν να αποξενωθούν από τις κοινότητές τους, με την πανδημία του κοροναϊού να προχωράει παράλληλα με μια «επιδημία μοναξιάς » μεταξύ ατόμων κάτω των 35 ετών, σύμφωνα με μια think tank.

Η έκθεση του Onward τονίζει μια ανησυχητική «κατάρρευση της κοινότητας» μεταξύ των νεότερων γενεών, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας.

Η έκθεση του Onward, με τίτλο Age of Alienation, διαπίστωσε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των νεαρών ενηλίκων μεταξύ 18 και 34 ετών φαίνεται να περιορίζονται.

Οι νέοι μεταξύ 18 και 24 ετών είναι επίσης πιο πιθανό να μην εμπιστεύονται τους γείτονές τους (48 τοις εκατό) παρά να τους εμπιστεύονται (35 τοις εκατό) και τρεις φορές πιο πιθανό να μην εμπιστεύονται τους γείτονές τους από τους ανθρώπους άνω των 65 (15 τοις εκατό).

Αυτή η νεότερη γενιά είναι επίσης 50%  πιθανότητα να μιλήσει με τους γείτονές της, με το ένα τρίτο λιγότερο πιθανό να δανειστεί ή να έχει αλληλεπιδράσεις μαζί τους.

Το Onward περιγράφει αυτά τα στοιχεία ως «παράδοξο της αρετής», στο οποίο οι νέοι ανήκουν στις πιο κοινωνικά συνειδητές γενιές της πρόσφατης ιστορίας, αλλά έχουν επίσης λιγότερες διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις.

Οι συγγραφείς της έκθεσης έγραψαν: «Παρά το πνεύμα της αμοιβαιότητας που προκαλείται από την πανδημία, σε διάφορα μέτρα το “κοινωνικό χάσμα” μεταξύ των γενεών φαίνεται να επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο».

Επισήμαναν την αύξηση του χάσματος στη «γενικευμένη κοινωνική εμπιστοσύνη» μεταξύ ατόμων άνω των 35 και κάτω των 35 ετών. Το χάσμα αυξήθηκε από 5 ποσοστιαίες μονάδες το 2018, σύμφωνα με τη British Social Attitudes Survey, σε 9 ποσοστιαίες μονάδες φέτος.

«Η εμπιστοσύνη στους γείτονες και την οικογένεια μειώθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό μεταξύ των νεότερων γενεών από τις παλαιότερες γενιές από το 2018», δήλωσαν οι συγγραφείς.

«Αυτό υποδηλώνει ότι η πανδημία έχει επιδεινώσει την υπάρχουσα τάση χαμηλότερης κοινοτικής συμμετοχής μεταξύ των νέων», προσθέτουν, περιγράφοντας στη συνέχεια τρόπους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την αίσθηση της κοινότητας μεταξύ των νέων.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024