Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
EuroLeague: Όλα όσα συμφωνήθηκαν για τα συμβόλαια των παικτών

EuroLeague: Όλα όσα συμφωνήθηκαν για τα συμβόλαια των παικτών

Η πρώτη συλλογική σύμβαση ανάμεσα σε EuroLeague και Ένωση Παικτών (ELPA) είναι γεγονός με τις δύο πλευρές να γνωστοποιούν τις λεπτομέρειες σχετικά με τους αθλητές και τα συμβόλαιά τους

Χθες (08/07) υπογράφηκε και επίσημα η πρώτη συλλογική σύμβαση μεταξύ της EuroLeague και της Ένωσης Παικτών (ELPA) της λίγκας, γεγονός που προσδοκούσαν εδώ και αρκετό καιρό οι αθλητές.

Σε αυτή τη συμφωνία η οποία είναι τριετούς διαρκείας και ακολουθεί τα πρότυπα του NBA, τίθενται οι προϋποθέσεις που θα καλούνται να πληρούν οι ομάδες σχετικά με τα οικονομικά, το μπάτζετ, το Instant Replay ενώ μεταξύ άλλων λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις όσον αφορά τα συμβόλαια των παικτών και τα δικαιώματα τους.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

  • Σε περίπτωση που τα παιχνίδια της φετινής σεζόν γίνουν κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι παίκτες θα πρέπει να υποστούν μείωση στις οικονομικές απολαβές των συμβολαίων τους κατά 1% σε κάθε ματς.
  • Στα νέα συμβόλαια που θα υπογράφουν οι παίκτες, το ποσοστό που αναλογεί στους εκπροσώπους των παικτών θα καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από τους ίδιους τους παίκτες και όχι από τις ομάδες στις οποίες υπογράφουν.
  • Σε περίπτωση που υπάρχει καθυστέρηση 45 ημερών στις πληρωμές των παικτών από τις ομάδες, οι παίκτες θα έχουν το δικαίωμα να απέχουν από τις προπονήσεις.
  • Αν αυτή η καθυστέρηση στις πληρωμές φτάσει τους δύο μήνες (60 ημέρες), τότε ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να «σπάσει» το συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος.
  • Όποιες οικονομικές διαφορές προκύψουν κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν, θα εξετάζονται από ειδικό δικαιοδοτικό όργανο που θα συσταθεί εντός της EuroLeague.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024