Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νίκαια: Αυτοψία του MEGA με την κάμερα πίσω από το τιμόνι – Τι δεν είδε ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε την 7χρονη

Νίκαια: Αυτοψία του MEGA με την κάμερα πίσω από το τιμόνι – Τι δεν είδε ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε την 7χρονη

Στον συγκεκριμένο ισόπεδο κόμβο, η διάβαση πεζών είναι αποχρωματισμένη και δεν μπορεί να οριοθετήσει την ακινητοποιήση του ο οδηγός.

Τη μεγαλύτερη τραγωδία που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος, την απώλεια του ίδιου του παιδιού του, ζουν από χθες οι γονείς του 7χρονου κοριτσιού που σκότωσε οδηγός φορτηγού που παραβίασε ερυθρό σηματοδότη στη Νίκαια.

Το μοιραίο τροχαίο συνέβη λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κουταΐση στη Νίκαια. Η 7χρονη Παναγιώτα μαζί με την 12χρονη ξαδέλφη της Μαρία είχαν πάει για μπάνιο συνοδευόμενες από τη μητέρα της 12χρονης και την αδελφή της.

Το χρονικός της τραγωδίας

Αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο και ξεκίνησαν να περνούν τη διάβαση, καθώς τα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα. Στην αριστερή λωρίδα του δρόμου βρίσκεται ένα φορτηγό που περιμένει να στρίψει. Το φορτηγό σταματάει και τα δύο κορίτσια βρίσκονται εγκλωβισμένα κάτω από τις ρόδες του.

Ακολουθούν εικόνες πανικού, καθώς περαστικοί και καταστηματάρχες σπεύδουν να βοηθήσουν. Στο σημείο φτάνουν ασθενοφόρα και παραλαμβάνουν τα δύο μικρά κορίτσια. Είναι όμως αργά για την 7χρονη Παναγιώτα.

Η 12χρονη νοσηλεύεται με σοβαρό τραυματισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων και αναμένεται να χειρουργηθεί, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή της. Σε κατάσταση σοκ είναι η μητέρα της, η οποία συνόδευε τα δύο κορίτσια.

Τι ακριβώς συνέβη

Ο κ. Παναγιώτης Μαδιάς πραγματογνώμονας προσπάθησε να αναλύσει τι ακριβώς συνέβη.

Όπως είπε «η φορά και η κατεύθυνση της γυναίκας με τα δύο παιδιά είναι κάθετη προς τον άξονα του οχήματος. Η προσοχή του οδηγού είναι μπροστά και αριστερά για να στρίψει. Περιμετρικά οι καθρέφτες δείχνουν τους ανθρώπους που είναι στο δρόμο. Μπορεί και είναι υποχρεωμένος να τους δει.».

«Στον συγκεκριμένο ισόπεδο κόμβο, η διάβαση πεζών είναι αποχρωματισμένη και δεν μπορεί να οριοθετήσει την ακινητοποιήση του ο οδηγός. Περιόρισε έτσι την απόσταση ασφαλείας από την υποχρεωτική διέλευση των πεζών. Οι πεζοί είναι αναγκασμένοι να περάσουν μπροστά από τη μούρη των αυτοκινήτων», πρόσθεσε ο κ. Μαδιάς.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024