Κούβα: Πράσινο φως για το εμβόλιο Abdala
Το Αμπντάλα, ένα από τα πέντε υποψήφια εμβόλια που αναπτύσσει η Κούβα, είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 92,28% έναντι της Covid-19, σύμφωνα με την κρατική φαρμακευτική εταιρεία BioCubaFarma.
Η εθνική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Κούβας (Cecmed) ενέκρινε σήμερα για κατεπείγουσα χρήση το εμβόλιο Abdala για την Covid-19, το οποίο παρασκευάστηκε στο νησί.
Το Αμπντάλα είναι το πρώτο εμβόλιο που αναπτύχθηκε, παρασκευάζεται και θα χρησιμοποιηθεί σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η Cecmed αποφάσισε «να εγκρίνει κατεπειγόντως τη χρήση του κουβανικού εμβολίου ABDALA (…) αφού επιβεβαίωσε ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις παραμέτρους που έχουν τεθεί όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του» ανέφερε η αρχή σε ανάρτησή της στο Twitter.
Το Αμπντάλα, ένα από τα πέντε υποψήφια εμβόλια που αναπτύσσει η Κούβα, είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 92,28% έναντι της Covid-19, σύμφωνα με την κρατική φαρμακευτική εταιρεία BioCubaFarma.
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ



