
ΜέΡΑ25: Εκδούλευση στους κολεγιάρχες ο κόφτης της Κεραμέως για τα ΑΕΙ
Το ΜέΡΑ25 επιτίθεται στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για το θέμα του «κόφτη» εισαγωγής στα Πανεπιστήμια
Στο θέμα του «κόφτη» εισαγωγής στα Πανεπιστήμια επανέρχεται το ΜέΡΑ25, με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Το κόμμα επιτίθεται στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως «η φερόμενη ως υπουργός της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα οδηγεί σήμερα όσους δεν εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα διάφορα κολλέγια, ιδρύματα αμφίβολης ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής ποιότητας, τα οποία, έναντι αδρών διδάκτρων, ουσιαστικά θα ‘πωλήσουν’ πτυχία στους ‘εκτός των τειχών’ νέους, οι οποίοι μετά θα διεκδικήσουν ισοτιμία επαγγελματικών δικαιωμάτων με αυτά των αποφοίτων των ΑΕΙ, σύμφωνα με το σχετικό νομοθέτημα του ΥΠΑΙΘ».
Προσθέτει πως «αν στους παραπάνω λόγους προστεθεί η επιλογή της κυρίας Κεραμέως να θεσπίσει το συγκεκριμένο μέτρο εν μέσω της χρονιάς που μας πέρασε, αιφνιδιάζοντας τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, που είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους και δοκιμάζονταν από τα πρωτοφανή lockdown, τότε γίνεται απολύτως σαφές ότι το μέτρο θεσπίστηκε ως εκδούλευση στους κολεγιάρχες, αυξάνοντας το πελατολόγιο τους και πλήττοντας καίρια τους μαθητές και τις μαθήτριες των λαϊκών στρωμάτων, που αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση».
Με αίτημα να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη, το ΜέΡΑ25 επαναλαμβάνει το αίτημα στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, «να κάνουν το σωστό: Να επιτρέψουν στους νέους και τις νέες, που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στις εξετάσεις, να κυνηγήσουν το όνειρό τους για καλύτερη ζωή! Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή, το προηγούμενο διάστημα».
- Η Ταϊβάν διεξήγαγε ασκήσεις ετοιμότητας για το απόλυτο εφιαλτικό σενάριο με εισβολή από την Κίνα
- Η Γροιλανδία δεν θα πουληθεί ποτέ, τόνισε ο πρωθυπουργός της
- Οι πόλεις που αδειάζουν από κατοίκους και γεμίζουν τουρίστες – Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της πίεσης
- Τουρκία: Στη φυλακή ο κωμικός Ντενίζ Γκοκτάς για προσβολή του Ερντογάν
- Μουσώνας «πνίγει» την Ινδία – Πλημμύρες, διασώσεις και φόβοι για ακραία φαινόμενα
- Νέο ΔΣ στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών – Πρόεδρος ο Γιώργος Δήμας


