Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίος: Βίντεο - ντοκουμέντο από το ξέφρενο κορονοπάρτι διασποράς

Ίος: Βίντεο – ντοκουμέντο από το ξέφρενο κορονοπάρτι διασποράς

Στις εικόνες διακρίνονται εκατοντάδες άτομα χωρίς μάσκες να συνωστίζονται, με τις αποστάσεις ασφαλείας να έχουν πάει περίπατο

Τα ξέφρενα πάρτι στην Ίο και ο συνωστισμός είχαν σαν αποτέλεσμα να νοσήσουν πολλοί νέοι και το νησί να τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Μάλιστα, ο ΕΟΔΥ στέλνει ειδικό κλιμάκιο.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν στο νησί πάνω από 1.000 άτομα νεαρής ηλικίας, με τα περισσότερα από αυτά να δίνουν το παρών σε πάρτι που διοργανώθηκε σε beach bar του νησιού.

Στις εικόνες που παρουσίασε ο Alpha διακρίνονται εκατοντάδες άτομα χωρίς μάσκες να συνωστίζονται, με τις αποστάσεις ασφαλείας να έχουν πάει περίπατο.

Το τίμημα της διασκέδασης δεν άργησε να φανεί. Πολλά παιδιά άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικά στην Ίο. Τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία του νησιού και άλλα επέστρεψαν. Κατά την άφιξη του πλοίου στη Ραφήνα το βράδυ της Τετάρτης, διενεργήθηκε rapid test σε 70 άτομα και εντοπίστηκαν 14 θετικά δείγματα.

Δείτε βίντεο από τα ξέφρενα πάρτι

Τι λέει ο δήμαρχος της Ίου

Ο δήμαρχος της Ίου, Γκίκας Γκίκας, εξηγεί ότι τα παιδιά αυτά μετά το τέλος των πανελλήνιων εξετάσεων έκλεισαν διακοπές στο νησί και πως στη συνέχεια κατέληξαν να βρίσκονται σε καραντίνα στα ξενοδοχεία τους και θετικοί στον ιό.

«Στις 2 και 3 Ιουλίου ήρθαν στο νησί μας στην Ίο, περίπου 1.000 παιδιά τα οποία είχαν τελειώσει τις πανελλήνιες εξετάσεις και ήρθαν εδώ να κάνουν τις πρώτες τους διακοπές. Δυστυχώς, από την πρώτη κιόλας ημέρα κάποια από αυτά, περίπου 10 στον αριθμό, άρχισαν να έχουν κάποια συμπτώματα. Πήγαν αμέσως στο Κέντρο Υγείας, έκαναν το τεστ και βγήκαν θετικά στον κοροναϊό. Έγινε η ιχνηλάτιση και τα παιδιά μαζί με τις στενές επαφές τους μπήκαν σε καραντίνα» ανέφερε, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα».

Όπως είπε «τα υπόλοιπα παιδιά έχουν αποχωρήσει από το νησί μας. Ο ΕΟΔΥ ανέλαβε αμέσως και στο πλαίσιο αυτό ήταν και οι έλεγχοι που έγιναν χτες σε ένα κομμάτι του γκρουπ που επέστρεφε στο λιμάνι της Ραφήνας. Στην ιχνηλάτιση που έγινε στο καράβι, βγήκαν ακόμα 14 παιδιά θετικά και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους. Τα παιδιά τα οποία είναι θετικά και έχουν έχουν μείνει στο νησί μας βρίσκονται σε καραντίνα στα ξενοδοχεία τους».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024