
Μισέλ: Καλό σημάδι η αποκλιμάκωση στην Ανατ. Μεσόγειο – Τι μήνυμα έστειλε στην Τουρκία
Ο κ. Μισέλ εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία της ΕΕ για το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Τουρκία
Πολιτική της ΕΕ παραμένει η δέσμευση με την Τουρκία με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Η αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι καλό σημάδι, αλλά η εποικοδομητική δέσμευση πρέπει να εμβαθυνθεί», υπογράμμισε ο Σαρλ Μισέλ.
Παράλληλα σημείωσε ότι η Κομισιόν παρουσίασε ένα ενδεικτικό πλαίσιο χρηματοδότησης για τη συνέχιση της χρηματοδότησης για τους Σύρους πρόσφυγες και κοινότητες στην Τουρκία, στο Λίβανο, την Ιορδανία και άλλα μέρη της περιοχής επισημαίνοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένει ότι αυτή η δουλειά θα γίνει χωρίς καθυστέρηση».
Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η λύση δύο κρατών δεν αποτελεί σημείο αφετηρίας οποιασδήποτε συζήτησης.
Επιπροσθέτως, εξέφρασε την ανησυχία της ΕΕ για το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Τουρκία και σημείωσε ότι ο διάλογος είναι σημαντικό στοιχείο των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.
- Εκρήξεις και φωτιά σε εργαστήριο στα Χανιά – Ένας σοβαρά τραυματίας με εγκαύματα
- Η Πλαίσιο Computers στην 6η θέση των Most Admired Companies 2026
- Αυξήσεις στον… ουρανό για τα αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα
- «Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί ο Κλοπ για την εθνική Γερμανίας»
- Κύκλωμα διαφθοράς στην Κρήτη – Συνελήφθησαν ο ιατροδικαστής Χανίων και τοξικολόγος για δωροληψία
- Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Άρη (pics)


