Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Υποχρεωτικό εμβολιασμό για κάποια επαγγέλματα ζητά το 65% - Ανησυχία για μεταλλάξεις

Δημοσκόπηση: Υποχρεωτικό εμβολιασμό για κάποια επαγγέλματα ζητά το 65% – Ανησυχία για μεταλλάξεις

Με το 60% των Ελλήνων να ανησυχούν πολύ για την πανδημία και τις μεταλλάξεις του κοροναϊού, η πλειονότητα (65%) τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κοροναϊού για ομάδες εργαζόμενων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse.

Αναφανδόν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κοροναϊοού για ομάδες εργαζόμενων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως για παράδειγμα όσοι εργάζονται στην εκπαίδευση, την εστίαση και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τάσσεται το 65% των Ελλήνων, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Αναλυτικά, στην ερώτηση για το αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιες ομάδες εργαζομένων, σχεδόν οι μισοί (49%) απάντησαν «σίγουρα ναι», το 16% «μάλλον ναι», το 19% «σίγουρα όχι», το 9% «μάλλον όχι», ενώ το 7% δήλωσε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Κάντο όπως εγώ

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ποσοστά των πολιτών που τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι υψηλότερα στους πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη ή και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ κατά του εν λόγω μέτρου είναι όσοι δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού.

Αναλυτικά, για όσους έχουν κάνει 1 ή 2 δόσεις το 66% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με το κοινό, για όσους έχουν προγραμματισμένο ραντεβού το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 34%, ενώ αντίθετα το 62% όσων δεν έχουν κλείσει ραντεβού δηλώνουν αντίθετοι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Πείθονται οι διστακτικοί

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ανεξαρτήτως από το πότε θα κάνουν το εμβόλιο, το ποσοστό που έβλεπε με επιφυλακτικότητα τα εμβόλια μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά, το 72% του δείγματος απάντησε ότι θα εμβολιαστεί έναντι 37% τον Νοέμβριο του 2020, 40% τον Δεκέμβριο του 2020, 49% τον Ιανουάριο του 2021, 56% τον Φεβρουάριο, 57% τον Μάρτιο, 65% τον Απρίλιο και 69% τον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά σε εκείνους που εμφανίζονται διστακτικοί για το εμβόλιο και δεν έχουν κάνει ακόμα καμία δόση, σε ερώτηση για το αν θα το κάνουν, ανεξαρτήτως από το πότε, το 36% δήλωσε «σίγουρα όχι», το 21% «μάλλον όχι», το 26% «μάλλον ναι» και το 14% μάλλον ναι.

Τρομάζουν οι μεταλλάξεις

Σε ό,τι αφορά στην ανησυχία που προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, το 60% των ερωτηθέντων σημειώνουν ότι ανησυχούν πολύ ή αρκετά σε αντίθεση με το 19% που δηλώνει ότι ανησυχεί από λίγο έως καθόλου.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024