Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αφού δεν κόλλησα εδώ, δεν θα κολλήσω πουθενά» - Αφελείς και επικίνδυνες αναρτήσεις από τα πάρτι της παραλιακής

«Αφού δεν κόλλησα εδώ, δεν θα κολλήσω πουθενά» – Αφελείς και επικίνδυνες αναρτήσεις από τα πάρτι της παραλιακής

Χιλιάδες νέοι χορεύουν o ένας δίπλα στον άλλον στους ξέφρενους ρυθμούς των dj’s, τραγουδούν δυνατά και κανένας δεν φορά μάσκα παρά τον συνωστισμό

Πάρτι για το τέλος της σχολικής χρονιάς σε κλαμπ της παραλιακής μετατράπηκαν σε… εστίες υπερμετάδοσης. Οι εικόνες από το ξέφρενο πάρτι σε γνωστό club της παραλιακής αποτυπώνουν το πάρτι που μετατράπηκε σε φωλιά του κορωνοϊού.

Χιλιάδες νέοι χορεύουν o ένας δίπλα στον άλλον στους ξέφρενους ρυθμούς των dj’s, τραγουδούν δυνατά και κανένας δεν φορά μάσκα παρά τον συνωστισμό.

Σε άλλο σημείο της παραλιακής, ένα ακόμα πάρτι για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι ίδιες εικόνες: φωτορυθμικά και ανεβασμένα ντεσιμπέλ. Το αποτέλεσμα το ίδιο, διασπορά του ιού σε νέους και νέες.

Χαρακτηριστικές είναι και οι αναρτήσεις στα social media, με πολλούς χρήστες να φτάνουν σε σημείο να… αστειεύονται με τον κοροναϊό, Έναν ιό που έχει κοστίσει τη ζωή σε 12.754 συνανθρώπους μας…

«Αφού δεν κόλλησα κοροναϊό από το (όνομα μαγαζιού) δεν θα κολλήσω από πουθενά» γράφει ένας χρήστης.

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν και τα πρώτα συμπτώματα του ιού, όταν δεκάδες νεαροί μετά τα τεστ που βρήκαν θετικά απευθύνθηκαν στον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα από τα κορoνοπάρτι των τελευταίων ημερών στην παραλιακή ξεπέρασαν τα 300.

Ειδικότερα:

  • 189 σε ένα μαγαζί,
  • 123 σε άλλο.

Όπως τονίζουν από τον ΕΟΔΥ, τα πάρτι αποτελούν κύρια αιτία νόσησης για τους κάτω των 30 ετών σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%. Σημείωση, σε πάρτι που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

«Έχουνε καταγραφεί σε πολλά νυχτερινά μαγαζιά και από πάρτι που γίνονται και φοιτητών που έχουν τελειώσει τώρα τα πανεπιστήμια συρροές. Υπάρχουν νυχτερινά μαγαζιά της Αττικής που έχουν αρκετές δεκάδας από πάρτι νέων ανθρώπων» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Οι νέοι έχουν την ανάγκη να συνευρεθούν ως νέοι αλλά δεν αλλα δεν θα ηθελα να δω να κλεινόμαστε πάλι μέσα» πρόσθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες με τη μετάλλαξη «Δέλτα» να καλπάζει προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς.

Το πάρτι για το τέλος της σχολική χρονιάς μετατράπηκε σε εστία υπερμετάδοσης, με πολλούς από τους θαμώνες να ανησυχούν μήπως είναι συμπτωματικοί.

Σταματούν τα πάρτι στην παραλιακή μετά τις συρροές κρουσμάτων

Μετά από τις εξελίξεις, Beach Bar της παραλιακής εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναστέλλει τα πάρτι και τις εκδηλώσεις μέχρι τις 14 Ιουλίου.

«Λόγω έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας με Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 41332 και σεβόμενοι την Δημόσια Υγεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι και τις 14.07.2021».

Τα Νότια Προάστια της Αττικής, στα οποία λειτουργούν τα Beach Bars, φαίνεται ότι αποτελούν εστίες μετάδοσης και πολλαπλασιασμού του ιού.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024