Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα προτροπή Μητσοτάκη: «Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας»

Νέα προτροπή Μητσοτάκη: «Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας»

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας. Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας» συνοδεύοντας το βίντεο με το νέο σποτ για τους εμβολιασμούς

Νέο μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τους πολίτες να σπεύσουν να κλείσουν το δικό τους ραντεβού και να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας. Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας».

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτει και το σχετικό σύνδεσμο («https://emvolio.gov.gr») της πλατφόρμας των ραντεβού για τα εμβόλια, ενώ στην ανάρτησή του υπάρχει και σχετικό βίντεο-σποτ για τους εμβολιασμούς.

Το καινούργιο σποτ παρουσιάζει έναν νέο ο οποίος ετοιμάζεται για διακοπές και δέχεται ένα sms. Στην πρώτη περίπτωση τον ενημερώνουν οι φίλοι του ότι τον περιμένουν στο λιμάνι για επιβίβαση, ενώ στη δεύτερη περίπτωση του στέλνουν μήνυμα ότι μία κοπέλα στην παρέα βρέθηκε θετική και πρέπει να μείνει σε καραντίνα.

«Η διαφορά στο να χαρούμε ή να χαλάσουμε αυτό το καλοκαίρι είναι ένα εμβόλιο. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος να χτίσουμε την ανοσία που χρειαζόμαστε. Και η ανοσία όλων μας ξεκινά από την προσωπική ανοσία του καθενός από εμάς», αναφέρει το σποτ.

Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας. Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας εδώ: https://t.co/FrpK74j3Ps pic.twitter.com/mF4DsUKcI6

Το φθινόπωρο να έχει εμβολιαστεί το 70%-75%

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύσκεψη με τους εκπροσώπους Δήμων και Περιφερειών οριοθέτηση το φθινόπωρο ως την περίοδο κατά την οποία θα επιτευχθεί το τείχος ανοσίας με τους εμβολιασμούς να φτάνουν στο 70-75% ενώ χτύπησε καμπανάκι για τη μετάλλαξη Δέλτα και τα ενεργά κρούσματα.

Υπογράμμισε δε ότι το 99% όσων μπαίνουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Γι’ αυτό το μήνυμα για να έχουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι είναι ένα: Εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Πρέπει να τονίσω ότι άνω του 60% των θετικών κρουσμάτων εντοπίζεται χάρη στα self-test. Άρα, η τακτική διάγνωση είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, πρωτίστως όσων δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

»Είναι εξαιρετικά χρήσιμα τα self-test ώστε να μπορούμε να εντοπίζουμε νωρίτερα τις όποιες εισροές και να μπορούμε να περιχαρακώνουμε αυτούς τους κύκλους πριν διευρυνθούν ανησυχητικά πολύ.

Το 99% στις ΜΕΘ ανεμβολίαστοι

»Να δώσω, επίσης, ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο, στο οποίο αποδίδω προσωπικά πολύ μεγάλη σημασία. Το τελευταίο τρίμηνο μελετήσαμε αναλυτικά τις νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και τους θανάτους λόγω COVID-19 στις κρίσιμες ηλικίες 60 έως 80 ετών.

»Τα συμπεράσματα είναι ότι το 99% -επαναλαμβάνω το 99%- των βαρέων περιστατικών που, δυστυχώς, είτε καταλήγουν σε Μ.Ε.Θ., είτε χάνουν τη ζωή τους, είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Είναι πραγματικά κρίμα.

»Γι’ αυτό σήμερα θα σας παρουσιάσουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες από το Υπουργείο Υγείας, από τον ΕΟΔΥ, από την Πολιτική Προστασία, την εικόνα κρουσμάτων και εμβολιασμών. Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να επιταχύνουμε και τους εμβολιασμούς σε εκείνες τις περιοχές που έχουν χαμηλότερο μερίδιο του εθνικού μέσου όρου».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024