Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσχολική αγωγή: Ξεκινά δημόσια ανοικτή διαβούλευση για το νέο πλαίσιο

Προσχολική αγωγή: Ξεκινά δημόσια ανοικτή διαβούλευση για το νέο πλαίσιο

Στόχος του νέου πλαισίου, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι η εισαγωγή καινοτόμων παιδοκεντρικών μοντέλων τα οποία ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της νέας εποχής

Ξεκινά σήμερα, στην πλατφόρμα paidi.gov.gr, η δημόσια ανοικτή διαβούλευση, για το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής παιδιών 0-4 ετών.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καλεί τους πολίτες, φορείς, ερευνητικά ή εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΜΚΟ και οποιονδήποτε άλλο οργανισμό ή νομικό πρόσωπο, να συμμετέχει στη διαβούλευση του νέου πλαισίου και να καταθέσει σχόλια.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, «είναι η πρώτη φορά, που πρόκειται να συζητηθεί σε δημόσια βάση, ένα πλαίσιο προσχολικής αγωγής που έχει ως στόχο να εστιάσει στην κοινωνική, ψυχολογική, νοητική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών ηλικίας 0-4, αλλά και στον εντοπισμό μαθησιακών δυσκολιών ή άλλων διαταραχών».

Στόχος του νέου πλαισίου, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι η εισαγωγή καινοτόμων παιδοκεντρικών μοντέλων τα οποία ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της νέας εποχής. Κεντρικοί άξονες είναι, η ανάπτυξη, καθοδήγηση και βελτίωση των ικανοτήτων, καθώς και η επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των παιδιών στην κοινωνία.

Αποτελεί μία καίρια παρέμβαση, ρυθμιστικού χαρακτήρα, για το ημερήσιο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής των δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών σταθμών. Είναι επίσης, η πρώτη φορά, που μπαίνουν στο επίκεντρο οι ανάγκες των παιδιών και όχι αποκλειστικά το κτιριολογικό και η στελέχωση των δομών.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου εκτιμά πως:

«Αυτό που επιδιώκουμε, είναι για πρώτη φορά, το πρόγραμμα των δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών κέντρων προσχολικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 0-4 ετών, να έχει ένα ενιαίο και ρυθμισμένο πλαίσιο ανάπτυξης δεξιοτήτων. Στόχος μας είναι η ισότητα στην ευκαιρία για κάθε παιδί στη χώρα μας. Σε μία ανοικτή και δίκαιη κοινωνία, η προσχολική αγωγή, θα προσφέρει σε όλα τα παιδιά, την ευκαιρία να ξεκινούν τη ζωή τους από την ίδια βάση χωρίς κανένα να μένει πίσω. Δημιουργούμε για πρώτη φορά τις συνθήκες, ώστε κάθε παιδί, να έχει τη δυνατότητα και το κατάλληλο περιβάλλον να αναπτύσσει στο μέγιστο τις ικανότητες και τις δεξιότητές του. Καλώ κάθε πολίτη και ενδιαφερόμενο φορέα να καταθέσει τις απόψεις του και να συμβάλει στην μεγάλη αυτή αλλαγή».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024