Οι δύο στόχοι για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Για την επόμενη μέρα στην παιδεία αλλά και για την καινοτομία να ενημερωθούν φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των πανελληνίων για τις βαθμολογίες του με sms μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές 2021.

Αναφορικά με τον αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αυτή η επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73%, ενώ είπε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας αλλά ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Για τους μαθητές, η υπουργός είπε δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός – η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν. Όπως είπε, όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητά τους χωρίς self test, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.

Ανέφερε ότι στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία, ενώ είπε θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είπε ότι αυτή θα γίνεται από 3 αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό: από τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο εκπαίδευσης και τον σύμβουλο ειδικότητας.

Προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία.

Η αξιολόγηση έχει δύο στόχους: ο πρώτος στόχος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια για ανέλιξη στην καριέρα τους στην εκπαίδευση και ο δεύτερος είναι η βελτίωση τους μέσω διαδικασίας.

Μιλώντας για τις αλλαγές στα σχολεία από Σεπτέμβριο ,είπε ότι σε όλα τα νηπιαγωγεία θα φοιτούν από 4 ετών και ότι εντάσσονται δραστηριότητες όπως τα αγγλικά, αλλά και εργαστήρια δεξιοτήτων όπως ο εθελοντισμός, η ρομποτική, η οδική ασφάλεια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και άλλες δραστηριότητες σταθμισμένες ανά εκπαιδευτική ηλικία.

Επίσης θα υπάρξουν οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, 123 νέα προγράμματα σπουδών αλλά και  διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr