Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εως 5.000 νέες θέσεις εργασίας με το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο

Εως 5.000 νέες θέσεις εργασίας με το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση από την κοινοπραξία ΕΤΒΑ-Goldair

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη της υλοποίησης μιας από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές επενδύσεις στο χώρο των μεταφορών και των logistics, αυτή του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο.

Ένα έργο που «ταλαιπωρήθηκε» επί χρόνια, αλλά που φαίνεται ότι ξεμπλόκαρε οριστικά και θα έχει προστιθέμενη αξία στην οικονομία και τον κλάδο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή στρατηγικών επενδύσεων της εταιρείας, Goldair (που ανέλαβε το έργο μαζί με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ), κ. Βασίλη Μαγκλάρα, «πρόκειται για μια εμβληματική επένδυση που θα οδηγήσει σε ένα από τα βασικότερα πάρκα logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μιλώντας στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ο κ. Μαγκλάρας, εκπροσωπώντας την εταιρεία τόνισε επίσης: «Το νέο εμπορευματικό κέντρο θα δημιουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη 3 με 5 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν 120.000 τ.μ. και σε βάθος 10ετίας το σχήμα θα κατασκευάσει 240.000 τ.μ. στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων. Συνολικά θα δημιουργηθούν 250.000 παλετοθέσεις, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά».

Καλλίνικος Καλλίνικος

Βασίλης Μαγκλάρας

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλής Νικολάου στο ίδιο συνέδριο, έχει ήδη κλείσει η συμφωνία για τις αλλαγές στη σύμβαση που είχε ζητήσει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp).

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συμφωνηθεί η αύξηση του τιμήματος από τα 31 στα 62 εκατ. ευρώ και η μείωση της διάρκειας της παραχώρησης στα 37 από τα 60 χρόνια.

Περικλής Νικολάου

Ταυτόχρονα θα αλλάξει η σύνθεση της κοινοπραξίας ΘΕΚ Α.Ε. που ανέλαβε το έργο με την Goldair να διπλασιάζει το ποσοστό της στο 40% από το 20% που ήταν αρχικά και το ποσοστό της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ να μειώνεται στο 60% από 80%.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη μεγάλου εμπορευματικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Γκόνου και σε έκταση 670 στρεμμάτων.

Μια επένδυση που θα μπορούσε να γίνει με την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στη μισή περίπου έκταση και την δημιουργία εγκαταστάσεων μεταποίησης και συναρμολόγησης με έναν μικρό εμπορευματικό σταθμό στην υπόλοιπη έκταση.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024