Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τελικές απαλλαγές ενοικίων: Πότε θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες

Τελικές απαλλαγές ενοικίων: Πότε θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες

Όσοι δεν έχουν λάβει τα χρήματα, το σύστημα πάλι θα ανοίξει από την Δευτέρα 5 Ιουλίου έως την Τρίτη 20 Ιουλίου

Την 1η Ιουλίου άνοιξαν οι δηλώσεις Covid Μαΐου. Οι δικαιούχοι ήδη έχουν λάβει προκαταβολή και θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση, καθώς εάν δεν γίνει τότε θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν.

Όσοι δεν έχουν λάβει τα χρήματα, το σύστημα πάλι θα ανοίξει από την Δευτέρα 5 Ιουλίου έως την Τρίτη 20 Ιουλίου για να γίνουν αρχικές δηλώσεις ή τροποποιητικές για την περίοδο Ιανουαρίου Απριλίου, με τους δικαιούχους να αναμένουν την πληρωμή στα τέλη Αυγούστου.

Απαλλαγές ενοικίων για τον μήνα Ιούνιο θα δουν ανήκουν στο χώρο της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των κέντρων διασκέδασης και των μουσικών σκηνών. Το ίδιο ισχύει και για τις μεταφορές, τα γυμναστήρια, παιδότοπους και για κλειστούς επαγγελματίες με κρατική εντολή.

Δεν θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες, ωστόσο έρχεται το κράτος για να τους αποζημιώσει στα τέλη Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν 80% της απώλειας για φυσικά πρόσωπα και 60% για νομικά πρόσωπα.

Μείωση στο ενοίκιο της τάξης 40% θα δουν όσοι εργάζονταν σε λιανεμπόριο και τυχερά παιχνίδια, καθώς και οι εργαζόμενοι σε αναστολή και οι φοιτητές. Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν αποζημίωση κατά 20%.

Για τον μήνα Ιούλιο, απαλλαγή ενοικίου θα δουν οι εργαζόμενοι των παρακάτω χώρων: πολιτισμός (σινεμά, θέατρα), αθλητισμός, πάρκα αναψυχής, διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, γυμναστήρια, επαγγελματίες και επχιειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή. Θα αποζημιωθούν τέλη Αυγούστου 80% οι ιδιοκτήτες και 60% οι εταιρίες.

Μείωση ενοικίου κατά 40% για την πρώτη κατοικία όσων είναι σε αναστολή και για τους φοιτητές, με τους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν το 20% του ενοικίου.

Αλαλούμ με αλλαγές στις επικουρικές νέων εργαζόμενων

Έρχεται νέο επικουρικό σύστημα, το οποίο αφορά μόνο τη νέα γενιά, δηλαδή μόνο όσους πιάσουν δουλειά από την 1/1/2021.

Δεν υφίσταται καμία αλλαγή για υφιστάμενους και παλαιούς συνταξιούχους.

Υποχρεωτικά θα υπαχθούν στο νέο σύστημα όσοι αναλάβουν μισθωτοί εργαζόμενοι, αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι, όπως οι μηχανικοί και οι δικηγόροι που έχουν επικουρικό κλάδο. Η πρόσληψη για όλους αυτούς θα είναι από 1/1/2022.

Οι εισφορές που θα καταβάλουν θα είναι ακριβώς ίδια με όσους μείνουν στο παλιό σύστημα, αλλά οι εισφορές θα πηγαίνουν στον ατομικό κουμπαρά του καθενός.

Η προαιρετική ένταξη περιλαμβάνει ασφαλισμένους μέχρι και 35 ετών. Μπορούν να το επιλέξουν και όσοι δεν έχουν υποχρέωση σε επικουρική σύνταξη, όπως οι γιατροί και οι λογιστές.

Θα υπάρχει ένα νέα ταμείο, το οποίο θα λέγεται ΤΕΚΑ, και θα έχει ένα προκαθορισμένο επενδυτικό πρόγραμμα όπου οι εισφορές θα επενδύονται στις αγορές.

Το δημόσιο έρχεται με δύο ρήτρες και εγγυάται ότι οι παλαιοί συνταξιούχοι δεν θα έχουν αλλαγές στις συντάξεις τους και το νέο σύστημα θα δίνει εισφορές τουλάχιστον αναλογικές με τις επικουρικές.

Πως και πότε θα λάβουν οι νέοι το voucher των 150 ευρών

To voucher θα είναι με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας και δικαιούχοι είναι οι νέοι από 18 έως 25 ετών. Αφορά γεννημένους από το 1996 έως το 2003.

Προϋπόθεση να έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη δόση εντός του 2021 και καλύπτει όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί εντός του 2021.

Οι δικαιούχοι μπορούν να το εξαργυρώσουν σε αεροπορικές και ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, συναυλίες, θέατρα, σινεμά, μουσεία.

Η χρήση του γίνεται μέσω έξυπνων κινητών και θα μπορεί να το αποκτήσει ο εμβολιασμένος από την ειδική πλατφόρμα gov.gr, η οποία θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Μία μέρα μετά την αίτηση οι δικαιούχοι θα λάβουν με SMS ή email τις σχετικές οδηγίες για το πως θα ολοκληρώσουν τη λήψη του voucher.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024