Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να ταξιδεύουν σε «πορτοκαλί» χώρες χωρίς καραντίνα

Βρετανία: Οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να ταξιδεύουν σε «πορτοκαλί» χώρες χωρίς καραντίνα

Το Λονδίνο είναι κοντά στο να κλείσει συμφωνία έτσι ώστε να αναγνωρίζεται η εφαρμογή του NHS (του βρετανικού ΕΣΥ) σε ευρωπαϊκά εδάφη. Αντίστοιχα, η Βρετανία θα αναγνωρίσει το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποητικό.

Την άρση της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που θα ταξιδέψουν σε πορτοκαλί χώρες από τις 26 Ιουλίου εξετάζουν οι βρετανικές αρχές, ενόψει και της έναρξης των σχολικών διακοπών.

Η κυβέρνηση θέλει να χαλαρώσει τους ισχύοντες ταξιδιωτικούς κανόνες για το εξωτερικό, αλλά το ποια ταξίδια θα επιτραπούν θα εξαρτηθεί και από τα μέτρα που θα επιβάλουν και τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Οι πρέσβεις του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αναλάβει να επικοινωνήσουν με εκπροσώπους των κρατών μελών της ΕΕ για να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Μέχρι στιγμής, η Βρετανία εμμένει στη σύσταση για αποφυγή ταξιδιών στις χώρες της πορτοκαλί λίστας, ενώ όσοι επιστρέφουν υποχρεούνται να μείνουν σε απομόνωση 10 ημερών.

Η χαλάρωση των περιορισμών καραντίνας για τους διπλά εμβολιασμένους θα μπορούσε να δώσει ώθηση στον τουρισμό και στις αερομεταφορές, που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα λόγω πανδημίας. Επίσης, υπάρχει αισιοδοξία ότι η λίστα με τις πράσινες χώρες θα μεγαλώσει σημαντικά.

Υπουργός δήλωσε στους Times ότι οι όποιες αλλαγές για τους διπλά εμβολιασμένους θα τεθούν σε ισχύ την πρώτη εβδομάδα των θερινών διακοπών, δηλαδή την 26η Ιουλίου.

Διαδικαστικά προβλήματα

Πάντως, ανώτατη κυβερνητική πηγή διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση, καθώς μένουν πολλά ζητήματα που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας, ενώ αναμένεται και η εισήγηση των ειδικών δημόσιας υγείας. Δεν έχει καθοριστεί επίσης πώς και πού θα γίνονται ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού των ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το Λονδίνο είναι κοντά στο να κλείσει συμφωνία έτσι ώστε να αναγνωρίζεται η εφαρμογή του NHS (του βρετανικού ΕΣΥ) σε ευρωπαϊκά εδάφη. Αντίστοιχα, η Βρετανία θα αναγνωρίσει το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό.

Ορισμένες χώρες, με πρώτη τη Γερμανία έχουν πιο σκληρή πολιτική όσον αφορά στους κανόνες στα σύνορα, ζητώντας καραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται από τη Βρετανία. Το ζήτημα αναμένεται ότι θα συζητηθεί αύριο, στο Τσέκερς, όπου ο Μπόρις Τζόνσον θα υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024