Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Πιθανή παράταση των περιοριστικών μέτρων στο Τόκιο καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων

Ιαπωνία: Πιθανή παράταση των περιοριστικών μέτρων στο Τόκιο καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς ανήλθε χθες σε 714, ο υψηλότερος εδώ και πάνω από ένα μήνα

Η Ιαπωνία πιθανόν να παρατείνει κατά δύο εβδομάδες ή και περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα κατά του κοροναϊού στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, όπως δήλωσαν σήμερα τέσσερις κυβερνητικές πηγές, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται λιγότερο από έναν μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και τρεις γειτονικές νομαρχίες συγκαταλέγονται σε εκείνες τις περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε «μερική» κατάσταση έκτακτης ανάγκη που θα συνεχιστεί μέχρι τις 11 Ιουλίου, αλλά η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κάνει τους αξιωματούχους να προσανατολίζονται στην διατήρηση των περιοριστικών μέτρων, μια κίνηση που μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των θεατών που θα επιτρέπονται στους χώρους διεξαγωγής των αθλημάτων, είπαν οι πηγές.

Ανάλογα με τον βαθμό επιβάρυνσης του συστήματος υγείας η κυβέρνηση μπορεί να επιβάλει εκ νέου πλήρη κατάσταση έκτατης ανάγκης για το Τόκιο, είπαν οι πηγές.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς ανήλθε χθες σε 714, ο υψηλότερος εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Μια απόφαση αναμένεται περί τις 8 Ιουλίου όταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, αναμένεται να φθάσει στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, αλλά πολλοί στην Ιαπωνία εξακολουθούν να αντιτίθενται στην διοργάνωση, η οποία, σύμφωνα με ειδικούς του χώρου υγείας, κινδυνεύει να προκαλέσει ένα νέο κύμα κρουσμάτων.

Η «μερική» κατάσταση έκτακτης ανάγκης προβλέπει ως ανώτατο αριθμό θεατών τους 5.000.

Οι διοργανωτές έχουν δηλώσει ότι θα επιτρέπεται ένας μέγιστος αριθμός 10.000 θεατών ή έως και το μισό της δυναμικότητας των χώρων με την προϋπόθεση ότι θα αρθούν οι περιορισμοί έκτακτης ανάγκης.

Οι θεατές από το εξωτερικό ήδη απαγορεύονται και κάποια μέλη της κυβερνώσας συμμαχίας έχουν αρχίσει να προτείνουν να μην υπάρχουν καθόλου θεατές στους Ολυμπιακούς, σύμφωνα με τις πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024