Το μυστήριο με το κλεμμένο σχέδιο: «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το σχέδιο της δημοπρασίας είναι το αυθεντικό»
«Είμαι πεπεισμένος ότι ο πίνακας είναι το αυθεντικό σχέδιο», ανέφερε ο κ. Στέλιος Γκαρίπης, συλλέκτης, δικηγόρος στο MEGA για τον τρίτο κλεμμένο πίνακα που δεν βρήκαν οι Αρχές με τον συλληφθέντα να υποστηρίζει ότι τον κατέστρεψε.
Οι κλεμμένοι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν μπορεί να ανευρέθηκαν όμως ένα ακόμα έργο τέχνης, όχι. Πρόκειται για τον πίνακα «Ο άγιος Diego de Alcala σε έκσταση με την Αγία Τριάδα και σύμβολα του πάθους» του Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο).
Ο 49χρονος συλληφθείς για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη ισχυρίζεται ότι το κατέστρεψε. Συγκεκριμένα φέρεται να κατέθεσε ότι με αυτό σκούπισε το ματωμένο χέρι του κατά την προσπάθεια διαφυγής του και αργότερα να το πέταξε στη λεκάνη μιας τουαλέτας για να το εξαφανίσει.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 όμως, ένα σχέδιο, πανομοιότυπο εμφανίστηκε στον ηλεκτρονικό κατάλογο οίκου δημοπρασιών στη Φλωρεντία με ειδικούς να τονίζουν ότι το σχέδιο που δημοπρατήθηκε είναι απίστευτα ίδιο, ενδεχομένως να είναι και το πρωτότυπο.
Ο κ. Στέλιος Γκαρίπης, συλλέκτης, δικηγόρος μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το τρίτο έργο που εκλάπη το οποίο και δεν βρήκαν οι αστυνομικές αρχές.
«Υπήρξε ένα δημοσίευμα από την εφημερίδα “Καθημερινή” επικοινώνησα με την κυρία Κασιμάτη για την δημοπράτηση στη Φλωρεντία του εν λόγω σχεδίου, εγώ δεν πείστηκα από την στάση της Εθνικής Πινακοθήκης που αποφάσισε να μην ασχοληθεί καθόλου.
Είμαι πεπεισμένος ότι ο πίνακας είναι το αυθεντικό σχέδιο και γι αυτό ζήτησα από την Εθνική Πινακοθήκη να μας δώσουν τα πρακτικά και να μας πουν που βασίζουν την άποψη τους ότι δεν είναι το ίδιο. Δεν απαντήθηκε ποτέ. Αποκλείω ότι το σχέδιο δεν είναι αυθεντικό. Δεν είναι συμπτωματικό ότι το έργο αυτό δεν βρέθηκε.», ανέφερε συγκεκριμένα.
«Θα είχε τιμή πώλησης πάνω από 100.0000 ευρώ δεδομένης της καλλιτεχνικής του αξίας. Από εκεί μπορούν να δοθούν όλες οι απαντήσεις αναφορικά στους συνεργούς, τους ηθικούς αυτουργούς, από εκεί θα φανούν όλα…» οι συνεργοί, οι ηθικοί αυτουργοί…», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα