Σε συνέντευξη του, στο CNBC, ο 90χρονος Γουόρεν Μπάφετ μίλησε για τον άνισο οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας και επεσήμανε πως το μεγαλύτερο μάθημα είναι πως συνειδητοποιήσαμε πόσο απροετοίμαστος ήταν ο πλανήτης

Στον άνισο οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας που έπληξε κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις εστίασε σε συνέντευξη του στο CNBC, ο θρυλικός μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ. Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η πορεία της πανδημίας παραμένει κάθε άλλο παρά προβλέψιμη!

«Οι οικονομικός αντίκτυπος ήταν εξαιρετικά άνισος» τόνισε χαρακτηριστικά ο CEO της Berkshire Hathaway, επισημαίνοντας πως «εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια μικρών επιχειρήσεων υπέστησαν τεράστια ζημιά, ενώ οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις τα έχουν πάει, σε γενικές γραμμές, καλά».

Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη

Εξάλλου, ο 90χρονος Μπάφετ δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η κρίση έχει παρέλθει.

«Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη» σχολίασε, εξηγώντας πως η κατάσταση παραμένει μη προβλέψιμη, αν και ορισμένοι άνθρωποι και αρκετές επιχειρήσεις τα πήγαν καλύτερα από ότι αναμενόταν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως εξήγησε, το μεγαλύτερο μάθημα της πανδημίας είναι πως μάθαμε πόσο άσχημα προετοιμασμένος ήταν ο πλανήτης, όταν προκύπτουν έκτακτες καταστάσεις.

«Μάθαμε πως ο κόσμος δεν γνωρίζει όσα νομίζει πως γνωρίζει. Όμως, το κυριότερο είναι πως μάθαμε πως η πανδημία ήταν αναπόφευκτο ναα συμβεί και πως αυτό δεν είναι το χειρότερο που μπορούμε να φανταστούμε» επεσήμανε εξηγώντας πως «θα έρθει και άλλη πανδημία και το ξέρουμε. Γνωρίζουμε πως υπάρχει πυρηνική, χημική, βιολογική απειλή και τώρα και κυβερνοαπειλή. Η κάθε μία από αυτές έχει τρομακτικές πιθανότητες».

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr