Την επιθυμία του Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα να φύγει από τον Παναθηναϊκό, μετέφερε επίσημα στη διοίκηση ο μάνατζερ του. Ο Ισπανός ατζέντης βρέθηκε στην Αθήνα για επαγγελματικές υποθέσεις και στο περιθώριο του ταξιδιού του, είχε συνάντηση με στέλεχος της ΠΑΕ.

Ο εκπρόσωπος του Αϊτόρ τόνισε ότι ο πελάτης του επιθυμεί να επιστρέψει στην Ισπανία και ζήτησε τη λύση του συμβολαίου του. Όμως, η πρόταση του δεν έγινε αποδεκτή από τους ιθύνοντες του Τριφυλλιού, οι οποίοι ζητούν ανταλλάγματα για την αποδέσμευση του ποδοσφαιριστή.

Ο μάνατζερ του Αϊτόρ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πρόταση από ισπανική ομάδα, παρά μόνο φιλολογικές κρούσεις. Ωστόσο, η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν σκοπεύει να εκποιήσει χωρίς κέρδος ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ρόστερ.

Είναι και η σωστή τακτική εκ μέρους των «πράσινων», οι οποίοι δεν έχουν λόγο να χάσουν τόσο εύκολα έναν παίκτη με καλό όνομα στην ιβηρική χερσόνησο.

Πάντως, στην Ισπανία επιμένουν πως ο τεχνικός διευθυντής της Σπόρτινγκ Χιχόν, Τσάβι Ρίκο έχει ανοιχτή γραμμή με το μανατζερικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Αϊτόρ και περιμένει την αποδέσμευση του.