Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εκλογές όταν τελειώσει η πανδημία - Τι είπε για Πολάκη και εμβόλιο

Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εκλογές όταν τελειώσει η πανδημία – Τι είπε για Πολάκη και εμβόλιο

«Δεν το αποκλείω, εν μέσω πανδημίας δεν είναι σωστό να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά στο ερώτημα εάν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της πανδημίας και ο κ. Βίτσας τόνισε: «Εγώ πιστεύω ότι θα ζητήσουμε ώστε να αποφανθεί ο λαός»

Υπέρ της διατύπωσης του αιτήματος για πρόωρες εκλογές εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο Δημήτρης Βίτσας λέγοντας ότι δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της η πανδημία.

Κάτι τρέχει με την οικονομία

«Δεν το αποκλείω, εν μέσω πανδημίας δεν είναι σωστό να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά στο ερώτημα εάν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της πανδημίας και ο κ. Βίτσας τόνισε: «Εγώ πιστεύω ότι θα ζητήσουμε ώστε να αποφανθεί ο λαός».

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα της κυβέρνησης για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ο Δημήτρης Βίτσας εκτίμησε ότι «κάτι τρέχει με την οικονομία και η κυβέρνηση βιάζεται να ανοίξει τα καταστήματα της εστίασης. Παρακολουθώ τους επιχειρηματίες του κλάδου να λένε ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν οικονομικά δεδομένα που δεν πάνε καλά και η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι ανοίγοντας όλους τους κλάδους χωρίς να σκέφτεται άλλες επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν».

Να εμβολιαστούν χωρίς ψευτοδωράκια και μέτρα πανικού

«Θα έβρισκα λογικό ως κυβέρνηση, πολιτική, Βουλή και κοινωνία να εστιάσουμε όλη μας την προσπάθεια ώστε να εμβολιαστεί μεγάλος μέρος του πληθυσμού, χωρίς ψευτοδωράκια, χωρίς μέτρα που ζαλίζουν, χωρίς μέτρα πανικού που μας δημιουργούν προβλήματα με άλλες χώρες», υπογράμμισε.

Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διενεργήσει κάποια καμπάνια πειθούς για τους εμβολιασμούς ο κ. Βίτσας είπε « στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας και εμείς ήμασταν καθαροί υπέρ του εμβολιασμού, πιο καθαροί δε γίνεται, είπαμε ότι ο εμβολιασμός είναι το βασικό μας όπλο απέναντι στον ιό. Συγχρόνως όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ εμβολιάζονται και εγώ προσωπικά όσες φορές έχω δημόσιο λόγο καλώ τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Ρωτήστε τον Πολάκη

Στο πλαίσιο αυτό, εμμέσως αποδοκίμασε και τη στάση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν έχει εμβολιαστεί. «Μην συζητήσουμε τώρα για τον κ. Πολάκη» είπε ο κ. Βίτσας και στα επίμονα σχετικά ερωτήματα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας απάντησε: «Καλέστε εάν θέλετε τον κ. Πολάκη, δεν είναι ωραίο να συζητάω για ένα συνάδελφο για ότι καλό ή ατυχές έχει κάνει».

Σε ερώτημα για την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος και το εάν θα συζητηθεί το θέμα της Fraport και της επιδότησης λόγω lockdown που προκάλεσε διαφωνίες στο Πολιτικό Συμβούλιο μεταξύ του κ. Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας είπε ότι «στο ΣΥΡΙΖΑ με μία έννοια είμαστε όλοι προεδρικοί, δεν αμφισβητούμε τον κ. Τσίπρα».

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024