Θεωρείται ότι οι Βρετανοί στερούνται κουλτούρας τυριού – το μοναδικό βρετανικό τυρί που παραδέχονται οι Γάλλοι είναι το Stilton – αλλά εδώ και λίγο καιρό στο Grand Union Canal, στο Paddington του Λονδίνου, είναι μονίμως προσδεδεμένη μια μαούνα την οποία το αρχιτεκτονικό γραφείο Adam Richards Architects έχει μετατρέψει σε ένα ρεστοράν που εστιάζει στο τυρί.

Το σχέδιο του The Cheese Barge αντλεί από την τοπική κληρονομιά της περιοχής, τα παραδοσιακά πλεούμενα του καναλιού και έχει ευθεία αναφορά στο βιβλιοπωλείο-περίπτερο Electa που δημιούργησε το 1991 ο James Stirling στους κήπους του Arsenal στη Βενετία (και το οποίο ως αρχιτεκτόνημα ευθέως αναφέρεται σε πλεούμενο).

«Υπήρχε κάτι πραγματικά ωραίο στο να σχεδιάζεις ένα πλεούμενο το οποίο ήταν βασισμένο σε ένα αρχιτεκτόνημα το οποίο ήταν βασισμένο σε ένα πλεούμενο» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Adam Richards σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το ρεστοράν δημιουργήθηκε μέσα σε μια μήκους 20 μέτρων μαούνα με ταράτσα-κατάστρωμα.

Στο πίσω μέρος του ρεστοράν, μια δομή σαν σημαδούρα που στεγάζει την κουζίνα συνδέεται με εξωτερική γέφυρα με το εστιατόριο.

Μια στέγη από πατιναρισμένο αλουμίνιο σκεπάζει το πλεούμενο, θυμίζοντας τα καλύμματα από μπλε μουσαμά που τυπικά χρησιμοποιούνταν για να καλύπτουν τα εμπορεύματα που μετέφεραν οι μαούνες.

Το στούντιο ντιζάιν εσωτερικών χώρων Raven Collective διατήρησε το βιομηχανικό ύφος και στο εσωτερικό, ενώ εκεί γίνεται ευρεία χρήση ναυτικών μοτίβων (επιτοίχια φωτιστικά πλοίων, μικρές δέστρες και ναυτικές επιτραπέζιες λάμπες).

Τα τζάμια που περιβάλλουν πλήρως το ρεστοράν επιτρέπουν στους συνδαιτημόνες να βλέπουν έξω στο κανάλι και στους περαστικούς να ρίχνουν ματιές στο εσωτερικό του ρεστοράν.

«Ανέκαθεν είχαμε την πρόθεση να δημιουργούμε διασκεδαστικές εμπειρίες εστίασης και τι θα ήταν πιο διασκεδαστικό από το να τρως τα καλύτερα των βρετανικών τυριών στο Grand Union Canal» τόνισε ο ιδρυτής του The Cheese Bar, ο Matthew Carver.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr