Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alpha Bank: Επιτυχής η αύξηση κεφαλαίου - Υπερκαλύφθηκε 2 φορές

Alpha Bank: Επιτυχής η αύξηση κεφαλαίου – Υπερκαλύφθηκε 2 φορές

H κεφαλαιοποίηση του ομίλου, με βάση το κλείσιμο της 30ής Ιουνίου, θα αυξηθεί από τα 1,6 δισ. ευρώ στα 2,53 δισ. ευρώ

Στην τιμή του 1 ευρώ, με οριακό discount σε σχέση με τις τρέχουσες αποτιμήσεις, θα διατεθούν οι νέοι τίτλοι που θα προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank ύψους 800 εκατ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την τριήμερη συνδυασμένη πρόταση, το ζητούμενο ποσό στην ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό καλύφθηκε δύο φορές, ενώ αντίστοιχα υψηλό ήταν το ενδιαφέρον και στην δημόσια προσφορά που διενεργήθηκε στην Ελλάδα για υφιστάμενους μετόχους λιανικής.

Η τιμή του 1 ευρώ προέκυψε από τα αποτελέσματα της εκτός Ελλάδος διαδικασίας του βιβλίου προσφορών και κατόπιν εισήγησης των Γενικών Συντονιστών και Διαχειριστών του Βιβλίου Προσφορών (Goldman Sachs Europe SE και J.P. Morgan AG).

Σημειώνεται ότι η έγκριση της τιμής διάθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αναμένεται απόψε στις 20:00 το βράδυ.

Πάνω από 2,5 δισ. κεφαλαιοποίηση

Αυτό σημαίνει ότι θα εκδοθούν 800 εκατ. νέοι τίτλοι και συνολικά θα διαπραγματεύονται στο ΧΑ από τις 13 Ιουλίου 2.345.981.097 μετοχές της Alpha Bank.

Ως προς την κεφαλαιοποίηση του ομίλου, αν ληφθεί υπόψιν το κλείσιμο της 30ής Ιουνίου, θα αυξηθεί από τα 1,6 δισ. ευρώ στα 2,53 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, με οριακό discount από την τιμή στην αγορά, και το πολύ υψηλό ενδιαφέρον των υφιστάμενων μετόχων αλλά και νέων επενδυτών, υπογραμμίζει την ορθότητα της στρατηγικής της τράπεζας.

Επιπλέον, τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τις προοπτικές κερδοφορίας της Alpha Bank.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μείωσε το ποσοστό του από το 11% στο 9%, δίνοντας χώρο σε νέους επενδυτές για την είσοδο στην τράπεζα, ενώ πλήρως συμμετείχε στην αύξηση ο μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον, διατηρώντας το 5,6% των τίτλων που κατείχε κόντρα στην αρχική δημόσια εναντίωσή του στην νέα έκδοση.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από την τράπεζα σε σχέση με τα αναλυτικά αποτελέσματα της συνδυασμένης πρότασης θα γίνουν την Πέμπτη.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024