Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρίνιο: Kατέθεσε υπέρ του ιερέα η μητέρα των κοριτσιών που τον κατήγγειλαν για βιασμό

Αγρίνιο: Kατέθεσε υπέρ του ιερέα η μητέρα των κοριτσιών που τον κατήγγειλαν για βιασμό

Ο δικηγόρος του ιερέα ανέφερε πως η μητέρα των κοριτσιών κατέθεσε ότι όσα υποστηρίζουν οι κόρες της είναι ψευδή

Αίσθηση προκάλεσε μία κατάθεση στην υπόθεση του 49χρονου ιερέα από το Αγρίνιο, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς φέρεται να βίασε και να παρενοχλούσε σεξουαλικά στο παρελθόν δύο ανήλικα κορίτσια ενώ κατείχε και πορνογραφικό υλικό.

Η μητέρα των δύο νέων γυναικών -πια-, που φέρεται να βίασε ο κληρικός, πήρε το μέρος του 49χρονου, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του κληρικού.

Σύμφωνα το Karvasaras.gr, μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας για την προφυλάκιση του κατηγορουμένου, ο δικηγόρος του, Δημήτρης Νικάκης, ανέφερε πως η μητέρα των κοριτσιών κατέθεσε ότι όσα ισχυρίζονται οι κόρες της είναι ψευδή:

«Έχει καταθέσει ότι όσα ισχυρίζονται τα κορίτσια σε βάρος του ιερέα είναι ψευδή. Τα κορίτσια είναι στην υπηρεσία των ενεργειών του πατέρα και αυτός θέλει να εκδικηθεί τον ιερέα επειδή θεωρεί ότι για τη διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως με τη σύζυγό του, “πέτρα του σκανδάλου” είναι ο ιερέας. Αυτό όμως δεν το υποστηρίζει σήμερα αλλά από δεκαετίας», δήλωσε ο δικηγόρος του 49χρονου ιερέα.

«Αλλοίωση πραγματικών περιστατικών»

Ο κ. Νικάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «σοβαρότατο νομικό ατόπημα» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου που δεν έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της προδικασίας για το αυτόφωρο αδίκημα.

Υποστήριξε μάλιστα πως έγινε «αλλοίωση των πραγματικών περιστατικών», αφού όπως τόνισε, οι «γυμνές πλάτες» και δεν είναι «γυμνά σημεία σώματος» καθώς δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Όπως είπε «δεν είναι πορνογραφικό υλικό γιατί είναι μέλος του σώματος που προδήλως, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, δεν προκαλεί γενετήσια διέγερση».

Υπενθμίζεται ότι ο ιερέας από το Αγρίνιο κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και καταγγέλεται για τον βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών πριν από χρόνια, όταν αυτά τον επισκέπτονταν συχνά και κάποια βράδια διέμεναν στο σπίτι του, μαζί με τη μητέρα τους.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 49χρονου, εντοπίστηκαν γυμνές φωτογραφίες των εν λόγω κοριτσιών, αλλά και άλλων ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύλληψη του ιερέα οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στη ντουλάπα μια 19χρονη, η οποία φαίνεται ότι διέμενε στο σπίτι του κληρικού.

Ερωτηθείς, ο δικηγόρος του ιερέα, για το πώς έφτασαν στην κατοχή του πελάτη του, οι 13 συγκεκριμένες φωτογραφίες των ανηλίκων, ανέφερε πως ο ιερέας δεν έχει καμία σχέση. Σχετικά με τη 19χρονη, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν κρύφτηκε στην ντουλάπα, του σπιτιού του ιερέα, προσθεσε όμως ότι «ακόμα και αν κρύφτηκε όμως δεν είναι αδίκημα».

Για τον κοινόβιο χώρο, διέψευσε ότι υπάρχει:«Δεν υπάρχει κοινόβιος χώρος, διότι υπάρχουν τρεις οικογένειες που φέρονται να έχουν σχέση με τον ιερέα. Η κάθε μία διαμένει στο δικό της σπίτι. Αποδεδειγμένα και με έγγραφα κατατεθειμένα».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024