Ανανέωση στο ΚΚΕ

Το ΚΚΕ τα κατάφερε και έκανε το Συνέδριο του. Το είπε άλλωστε και ο Κουτσούμπας, ο οποίος επανεκλέχτηκε, στην εναρκτήρια εκδήλωση: “Μέσα σε δύσκολες συνθήκες όπως ήταν αυτές τις πανδημίας, συνθήκες απαγορεύσεων και περιορισμών, καταφέραμε τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα να πραγματοποιήσουμε για πέντε ολόκληρους μήνες μία ζωντανή πλούσια συζήτηση μέσα στις οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ”.Για όποιον γνωρίζει Συνέδριο για το ΚΚΕ δεν είναι μόνο οι τέσσερις μέρες αλλά όλη η συζήτηση που προηγείται στις οργανώσεις του. Κι αυτή η διαδικασία όχι μόνο κράτησε πέντε μήνες αλλά έγινε και δια ζώσης.

Έγινε λοιπόν το Συνέδριο και εξέλεξε την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά με 23 νέα μέλη. Ανάμεσά τους πολλοί νέοι. Μάλιστα πάνω από τα μισά μέλη της ΚΕ είναι από 30 – 50 χρόνων.

Η Κεντρική Επιτροπή την επόμενη μέρα εξέλεξε το Πολιτικό Γραφείο με δύο νέα μέλη τη Θεανώ Καπέτη, δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη, Γραμματέα της Κεντρικής Μακεδονίας και τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του Γραφείου της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής και απ’ ότι θυμάμαι υπήρξε Γραμματέας της ΚΝΕ.

Όλοι οι πρώην Γραμματείς της ΚΝΕ είναι στο Πολιτικό Γραφείο ο Νίκος Σοφιανός, ο Γιάννης Πρωτούλης, ο Θοδωρής Χιώνης και τώρα ο Θέμης Γκιώνης.

Μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη τον Κύριλλο Παπασταύρου, τον Μάκη Παπαδόπουλο και την Θεανώ Καπέτη όλοι στελέχη προερχόμενα από την ΚΝΕ έχουν ανανεώσει το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος στα τελευταία δύο Συνέδρια του.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr