Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκστρατεία για να «μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου»

Εκστρατεία για να «μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου»

Η LEO Pharma Hellas υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά εκστρατεία ενημέρωσης για την ψωρίαση υπό την αιγίδα  της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ)

Περίπου 125 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν με ψωρίαση, και από αυτούς, τα 14 εκατ. περίπου βρίσκονται στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια κοινή, χρόνια,  φλεγμονώδη νόσο που προσβάλλει κυρίως το δέρμα. Τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα περιλαμβάνουν πάχυνση και απολέπιση του δέρματος, κνησμό και επιφανειακή ερυθρότητα του δέρματος (ερύθημα).

Η ψωρίαση μπορεί να εξελιχθεί σε μια επώδυνη νόσο που προκαλεί σοβαρά προβλήματα και κοινωνικό στίγμα, ενώ έχει σημαντικό κοινωνικό και ψυχολογικό αντίκτυπο στη ζωή του ατόμου.  Άτομα με ψωρίαση, ειδικά με πιο σοβαρά συμπτώματα, διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης άλλων σοβαρών συσχετιζόμενων νόσων, όπως καρδιακά και μεταβολικά νοσήματα (συνδυασμός διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης και παχυσαρκίας).  Επιπλοκές ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και άγχος, είναι επίσης πιο συχνές στα άτομα με ψωρίαση. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι επιπτώσεις της ψωρίασης υποτιμώνται και ο Οργανισμός προτρέπει σε δράση για την καταπολέμηση του στίγματος και τη βελτίωση των θεραπειών.

Με στόχο οι ασθενείς να αναζητήσουν λύση σε συνεργασία με τον δερματολόγο τους, η φαρμακευτική LEO Pharma Hellas ξεκινά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Κεντρικό μήνυμα είναι το «Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου» και βασικό στοιχείο της εκστρατείας είναι ένα spot διάρκειας 40’’ που θα προβληθεί στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ως κοινωνικό μήνυμα με την έγκριση του Εθνικού Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Το σποτ είναι εμπνευσμένο από το παιδικό ομαδικό παιχνίδι «κρυφτό».

Ο πρωταγωνιστής απευθύνεται στους ασθενείς με ψωρίαση και τους ενθαρρύνει να παίξουν με τους κανόνες και να επιμείνουν προκειμένου να κερδίσουν το «παιχνίδι» με την ψωρίαση, καθώς η λύση κρύβεται μπροστά τους.

Η επικοινωνία  με τον Δερματολόγο θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη νόσο με την κατάλληλη θεραπεία και να φωνάξουν #ΦτουΞελευθερία!

Η εκστρατεία θα «ταξιδέψει» ψηφιακά στο Διαδίκτυο και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα www.psoriasis.myderma.info/ftouxeleftheria, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ψωρίαση, το ρόλο του Δερματολόγου που αποτελεί έγκυρη πηγή ενημέρωσης στην αντιμετώπιση της νόσου, αλλά και να συμμετέχουν σε σύντομα quiz για την ψωρίαση και τον τρόπο που επηρεάζει τη ζωή τους.

Παράλληλα τους προσφέρεται η δυνατότητα να αναζητήσουν τον Δερματολόγο στην περιοχή που τους εξυπηρετεί, με ένα απλό κλικ στο εικονίδιο «Βρες Δερματολόγο».

Επίσης, στη ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία, συμβουλές και ποικίλα θέματα που αφορούν την ψωρίαση και την αντιμετώπισή της, καθώς και στο κανάλι της LEO Pharma στο YouTube.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharma Hellas Νίκος Ραγκούσης σημείωσε ότι «η υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων όπως  η εκστρατεία «Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου”, αποτυπώνει την φιλοσοφία της LEO Pharma: Φροντίζουμε για τους ασθενείς με δερματικές παθήσεις και την ποιότητα ζωής τους καθώς αποτελούν για εμάς σημείο αναφοράς. Στόχος μας είναι η υπεύθυνη ενημέρωσή τους ώστε να αναζητήσουν την θεραπευτική επιλογή που τους ταιριάζει και να την ακολουθήσουν ώστε να απελευθερωθούν από τους περιορισμούς που τους επιβάλει η νόσος. Δεν «παίζουμε κρυφτό με το δέρμα» αλλά αναζητούμε την κατάλληλη λύση στον ειδικό για τις παθήσεις του δέρματος που δεν είναι άλλος, από τον Δερματολόγο».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας καθηγητής Δημήτρης Ρηγόπουλος, αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία τόνισε «Πάνω από 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με αυτή την χρόνια δερματική πάθηση, η καθημερινότητά των οποίων επηρεάζεται όχι μόνο σωματικά, αλλά και κοινωνικά και ψυχολογικά. Λόγω της πληθώρας πληροφορίων που υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι λογικό ο ασθενής με ψωρίαση να μπερδεύεται αλλά και να απογοητεύεται. Στόχος μας είναι μέσω της ενημερωτικής εκστρατείας να παρακινήσουμε τους ασθενείς να αναζητήσουν την υποστήριξη και τις πληροφορίες που χρειάζονται από τον Δερματολόγο τους, ώστε μαζί να διαχειριστούν τη νόσο αποτελεσματικά και να ζήσουν μια ζωή χωρίς τους περιορισμούς».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024