Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Μπετέλ: Είχε αρνητικό τεστ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής λέει ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ

Κοροναϊός – Μπετέλ: Είχε αρνητικό τεστ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής λέει ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ

«Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όλα τα υγειονομικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή και η σύνοδος οργανώθηκε έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η κοινωνική απόσταση θα μπορούσε να τηρείται ανά πάσα στιγμή» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ τονίζοντας ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό σήμερα, δεν είχε στενή επαφή με κανέναν από τους 26 ηγέτες

Oι αρχές του Λουξεμβούργου επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό σήμερα, δεν είχε στενή επαφή με κανέναν από τους 26 ηγέτες πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής είχε κάνει τεστ για COVID-19, το οποίο ήταν αρνητικό.

Αυτό αναφέρει ο Εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο τουίτερ.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου,  Ξαβιέ Μπετέλ, διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19 σήμερα μετά από ήπια συμπτώματα που είχε το πρωί. Είμαστε σε επαφή με τις αρχές του Λουξεμβούργου που επιβεβαιώνουν ότι δεν πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός είχε στενή επαφή με οποιονδήποτε αρχηγό κράτους ή κυβέρνησης πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων και ότι είχε αρνητικό τεστ λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» σημειώνει ο Μπέρεντ Λέιτς.

Προσθέτει ότι «κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όλα τα υγειονομικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή και η σύνοδος οργανώθηκε έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η κοινωνική απόσταση θα μπορούσε να τηρείται ανά πάσα στιγμή».

«Ευχόμαστε στον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ ταχεία ανάρρωση».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπετέλ είχε συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στις αρχές Μαΐου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024