Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία – Τσεχία 0-2: Τρελαίνουν κόσμο οι Τσέχοι

Ολλανδία – Τσεχία 0-2: Τρελαίνουν κόσμο οι Τσέχοι

Μια Τσεχία βγαλμένη από όνειρο «σκόρπισε» την Ολλανδία (0-2), που είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντε Λιχτ (55′) και την έστειλε… σπίτι της, ενώ εκείνη προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro.

Τρελαίνει κόσμο η… ονειρική Τσεχία! Η ομάδα του Γιάροσλαβ Σιλχαβί εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 55ο λεπτό λόγω της ανόητης αποβολής του Ντε Λιχτ, «πάτησε» την Ολλανδία (0-2) και πέρασε στην προημιτελική φάση του Euro.

Η Ολλανδία δεν μπόρεσε ποτέ να επιβάλλει τον γρήγορο και επιθετικό ρυθμό που ήθελε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τους Τσέχους να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Στο 55′ η φάση που ο Ντε Λιχτ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για ένα σταμάτημα της μπάλας με το χέρι αποδείχτηκε μοιραία για τους Ολλανδούς, που είδαν την ομάδα τους να δέχεται ασφυκτική πίεση.

Έτσι λοιπόν «λύγισαν», με την Τσεχία να ανοίγει το σκορ με μια κεφαλιά του Χόλες (68′) και να «σφραγίζει» τη νίκη – πρόκριση της με το γκολ του Σικ (80′).

Αυτή η νίκη δίνει συνέχεια στο όνειρο που ζει η Τσεχία, η οποία θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση του θεσμού τη Δανία, που διέσυρε την Ουαλία (0-4).

Από τα πρώτα μόλις λεπτά της αναμέτρησης οι προθέσεις των δύο ομάδων ήταν ξεκάθαρες. Η Ολλανδία ήθελε να επιβάλλει τον δικό της γρήγορο και επιθετικό ρυθμό, ενώ επιθυμία της Τσεχίας ήταν να μην της το επιτρέψει και κατά ένα μεγάλο ποσοστό το κατάφερε.

Οι Τσέχοι όντας παθητικοί είχαν καταφέρει να «παγώσουν» τον ρυθμό και να δυσκολέψουν πολύ τους «οράνιε» να γίνουν απειλητικοί, οι οποίοι είχαν μόλις μια καλή στιγμή στο 7′ με μια κεφαλιά του Ντε Λιχτ, που όμως δεν είναι καταγεγραμμένη, καθώς ο νεαρός αμυντικός ήταν εκτεθειμένος.

Από την πλευρά τους οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα στο 22′, όταν ο Σέφτσικ με ένα γύρισμα βρήκε τον Σούτσεκ και εκείνος με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι, ενώ κοντά στο γκολ βρέθηκαν και στο 38′ με ένα σουτ του Μπαράκ από τη γωνία της μικρής περιοχής να περνάει έξω.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ και θεωρητικά κερδισμένη ήταν η Τσεχία, η οποία είχε πετύχει τον στόχο της, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να «παγώσει» τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52′ οι Ολλανδοί «άγγιξαν» το γκολ, όταν ο Μάλεν έπειτα από μια εκπληκτική ενέργεια βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως επιχείρησε να τριπλάρει τον Βάτσλικ αντί να εκτελέσει και δεν τα κατάφερε. Κάτι το οποίο, το πλήρωσε άμεσα η ομάδα του.

Πως; Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ντε Λιχτ στην προσπάθεια του να σταματήσει την κούρσα του Πάτρικ Σικ έδιωξε την μπάλα με το χέρι, ο Καράσεφ τον απέβαλλε και έτσι η Ολλανδία έμεινε με δέκα παίκτες.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι Τσέχοι, που άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά. Η πίεση απέδωσε καρπούς και στο 68′ άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από μια εκτέλεση κόρνερ και ένα βόλεϊ με κεφαλιές, ο Χόλες έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια οι «οράνιε» είχαν ανεβάσει τις γραμμές τους στην απέλπιδα προσπάθεια τους να φέρουν το ματς στα ίσια και εκεί στην πρώτη κόντρα «χτύπησε« ο Σικ, ο οποίος στο 80′ έκανε το 0-2 και «κλείδωσε» τη νίκη – πρόκριση της Τσεχίας.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (81′ Τίμπερ), Φαν Άανχολτ (81′ Μπερχάους), Ντε Ρόον (73′ Βέχορστ), Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι, Μάλεν (57′ Πρόμες).

ΤΣΕΧΙΑ (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Καντεράμπεκ, Χόλες (85′ Κραλ), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (79′ Γιάνκτο), Μπάρακ (90+2′ Μπάρακ), Σέβτσκικ (85′ Χλόζεκ), Σικ (90+2′ Κρμέντσικ).

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024