Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημιουργεί ένα μικρό μουσείο εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα εκτίθενται όλα τα δώρα που έλαβε ή πρόκειται να λάβει κατά τη διάρκεια της θητείας

Έχετε σκεφθεί ποτέ ποια είναι η τύχη των διαφόρων δώρων που λαμβάνουν οι πολιτικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους: Και δεν είναι λίγα, ούτε βεβαίως δώρα μικρής αξίας, κυρίως αυτά που προσφέρονται από αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ορισμένα από τα δώρα αυτά κοσμούν τα γραφεία, για παράδειγμα των εκάστοτε Προέδρων της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της θητείας τους, μετά όμως πού πάνε;

Με πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα πράγματα αλλάζουν όσον αφορά τα δώρα. Μόνον προσωπικά δώρα (αξίας όμως όχι μεγαλύτερης των 200 ευρώ) θα μπορούν να κρατούν οι πολιτικοί. Εάν όμως λαμβάνουν δώρα μεγαλύτερης αξίας των 200 ευρώ θα καταγράφονται και θα περιέρχονται στην κυριότητα του Δημοσίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημιουργεί, μαθαίνω, ένα μικρό μουσείο εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα εκτίθενται όλα τα δώρα που έλαβε ή πρόκειται να λάβει κατά τη διάρκεια της θητείας.

Ανοίγουν οι πόρτες στο Προεδρικό Μέγαρο

Οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου ανοίγουν για το κοινό. Όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί (μετά από συνεννόηση) το Προεδρικό Μέγαρο θα μπορέσει να το κάνει, μόλις όμως το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Και αυτό, μαθαίνω, πως δεν πρόκειται να αργήσει να γίνει. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του το Προεδρικό Μέγαρο μπορεί να δεχθεί τους πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε επαγγέλματος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr