Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Παπαζήσης: Ο άγνωστος έρωτάς του για τη Βουγιουκλάκη και η σχέση του με τον Κωνσταντάρα

Γιώργος Παπαζήσης: Ο άγνωστος έρωτάς του για τη Βουγιουκλάκη και η σχέση του με τον Κωνσταντάρα

Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν το «Τέρμα τα Δίφραγκα» το 1962 που πρωταγωνιστούσαν ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Πάρη Λεβέντη και ο Νίκος Ρίζος.

Μπορεί να μην έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά ο Γιώργος Παπαζήσης αγαπήθηκε από το κοινό ως «Μανωλιός», ένας καλοκάγαθος Κρητικός.

Με την υποκριτική του ξεχώρισε σε μεγάλες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων ήταν η ταινία η «Εφοπλιστίνα» με την Δέσποινα Στυλιανοπούλου και οι ταινίες «Ο Άνθρωπος της Καρπαζιάς» και «Το πιο λαμπρό αστέρι» με τον Κώστα Βουτσά.  Ο Γιώργος Παπαζήσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ελληνικού Ωδείου» και στη Μουσική Σχολή του Μ. Θεοφανίδη. Το 1961 έκανε ντεμπούτο στη σκηνή με το έργο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη «Τα Κοκόρια των Δώδεκα». Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν το «Τέρμα τα Δίφραγκα» το 1962 που πρωταγωνιστούσαν ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Πάρη Λεβέντη και ο Νίκος Ρίζος. Έπαιξε συνολικά σε 36 ταινίες, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν κωμωδίες. Ο ηθοποιός αποφάσισε από μόνος του να σταματήσει να υποδύεται τον «Μανωλιό» γιατί δεν ήθελε να ταυτιστεί αποκλειστικά με αυτόν τον ρόλο. Ήθελε να συνεχίσει να παίζει στο θέατρο και όχι να εκμεταλλευτεί την επιτυχία που είχε κάνει με τον «Μανωλιό» στον κινηματογράφο. Άλλωστε, όπως έλεγε το θέατρο ήταν η ζωή του.

Ο έρωτας με την Αλίκη Βουγιουκλάκη 

Το 2015 ο Γιώργος Παπαζήσης έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου αποκάλυψε την αγάπη και τον έρωτά του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Παρ’ όλα αυτά, δεν της το αποκάλυψε ποτέ. Ο ηθοποιός είχε πει χαρακτηριστικά «Η αγάπη μου. Την θαύμαζα. Δεν μπορώ να εκφράσω τι αισθανόμουν για την Αλίκη. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Και σαν ηθοποιός και σαν προσωπικότητα. Ήταν μια προσωπικότητα που έλαμπε». Οι δυο ηθοποιοί είχαν παίξει μαζί σε το 1968 στην ταινία «Η αγάπη μας». Ο γάμος και το διαζύγιο με την Τιτικά Στασινοπούλου

Στις αρχές της δεκαετίας του 70 παντρεύτηκε με την ηθοποιό Τιτίκα Στασινοπούλου. Απέκτησαν μαζί ένα γιο, τον Δημήτρη Παπαζήση και υπήρξαν ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά ζευγάρια. Έπαιξαν μαζί σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων ήταν η ταινία «Ο Μανωλιός ξαναχτυπά», «Αγάπησα μια πολυθρόνα», «Ένα αγόρι αλλιώτικο από τ’ άλλα» και ο «Ερωτιάρης του γλυκού νερού». Έμειναν μαζί για περισσότερα από 40 χρόνια, αλλά χώρισαν κοινή συναινέσει. Σε συνέντευξή της ο Τιτίκα Στασινοπούλου είχε αναφέρει τους λόγους που οδηγήθηκαν στον χωρισμό, χωρίς όμως να χαλάσουν οι μεταξύ τους σχέσεις

«Ήρθαμε σε σύγκρουση με τον σύζυγό μου, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ και για οικονομικούς λόγους με τις ακαδημαϊκές σπουδές μου και τη διδασκαλία. Αυτό άλλαξε τις ισορροπίες στο σπίτι μας κι έφερε συγκρούσεις. Την περισσότερη ευθύνη εγώ τη φέρω. Δεν μπορώ να αδικήσω τον Παπαζήση. Δεν είναι πως μια μέρα ο άντρας μου τρελάθηκε, απλά άλλαξα εγώ. Βλέπετε, δεν είμαι η ηθοποιός που, αν δεν κάνω θέατρο, θα πέσω να πεθάνω. Όταν μετακομίσαμε στην Άνοιξη, δεν ήταν το καλύτερό του. Βρισκόταν χιλιομετρικά μακριά από τις δραστηριότητές του, τους φίλους του και από τα θέατρα, με αποτέλεσμα να μην έρχεται κάποια βράδια στο σπίτι μας. Έτσι απομακρυνθήκαμε πρακτικά, γιατί ουσιαστικά αυτό είχε γίνει καιρό πριν. Είχε κλείσει ο κύκλος της σχέσης μας και δεν είχαμε πια την ίδια επικοινωνία. Σαφώς δεν μας άφησε αλάβωτους και η κρίση στο επάγγελμά μας, κατά συνέπεια στα έσοδά μας. Κι αυτό ήταν ακόμη ένα πρόβλημα». Δείτε απόσπασμα από την ταινία ο «Μανωλιός ξαναχτυπά» που πρωταγωνίστησε το ζευγάρι.

Η σχέση του με άλλους διάσημους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου

Στην τελευταία του συνέντευξη ο ηθοποιός, αποκάλυψε τη σχέση που είχε με άλλους ηθοποιούς και διηγήθηκε ιστορίες από την ένδοξη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Ανάμεσα σε αυτούς που ανέφερε ήταν και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας με τον οποίο είχε συνεργαστεί στις ταινίες ο «Φαφλατάς» και «Πίσω μου σ’ έχω σατανά» το 1971. Όπως ανέφερε, ο Κωνσταντάρας συνήθιζε να δίνει σφαλιάρες από το πουθενά, αλλά μία μέρα ο Παπαζήσης του την έφερε. «Ήταν κούκλος, ωραίος, νευρικός λιγάκι, βάραγε σφαλιάρες στα καλά καθούμενα. Ο μόνος που του γύρισα τη σφαλιάρα σε μια ταινία, ήμουν εγώ, στο “Πίσω μου σ’ έχω σατανά”. Δεν το περίμενε αλλά δεν  παρεξηγήθηκε. Ήταν ωραίος τύπος».

Ο Γιώργος Παπαζήσης είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με τον Νίκο Σταυρίδη παρά το γεγονός ότι είχαν σχεδόν 30 χρόνια διαφορά ηλικίας. «Ήταν κολλητός, παρόλο που είχαμε διαφορά ηλικίας. Να σου πω εγώ πότε έβριζε. Όταν του πήγαινες κόντρα στον Ολυμπιακό, γινόταν τρελός. Ήταν εκπληκτικός τύπος, ωραίος. Και βέβαια ήταν και γυναικάς, όπως και ο μπαγάσας Νίκος Ρίζος». Καλές σχέσεις είχε αναπτύξει επίσης με τον κατά πολύ μεγαλύτερό του, Διονύση Παπαγιαννόπουλο. «Και με αυτόν έχω δουλέψει, εκπληκτικός. Στα διαλείμματα μας μαγείρευε από το σπίτι. Τέτοιος σεφ δεν υπήρχε. Έγλειφες τα δάχτυλά σου». Αναφέρθηκε επίσης, στην μεγάλη αγάπη του Βασίλη Αυλωνίτη, τον ιππόδρομο. Όπως διηγήθηκε, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων μιας ταινίας στον ιππόδρομο, η κάμερα κατάγραψε τυχαία στο πλήθος τον Αυλωνίτη στις κερκίδες να πανηγυρίζει. Ο Γιώργος Παπαζήσης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου. Πάλευε με τον καρκίνο στο πάγκρεας τρία χρόνια, ενώ τις τελευταίες μέρες έκανε μετάσταση και στους πνεύμονες.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024