Στη συγκεκριμένη κλινική είχαν χάσει τη ζωή τους 13 άτομα

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή ο διοικητικός διευθυντής και 4 γιατροί της Κλινικής «Ταξιάρχαι», όπου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού απεβίωσαν 13 άτομα.

Μετά από πολύωρη απολογία αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, δυο εξ αυτών χωρίς περιοριστικούς όρους και τρεις με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 και 6000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Δίχως τέλος η ταλαιπωρία ασθενών στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Για την υπόθεση είχε προηγηθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά το τέλος της οποίας ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος είχε ασκήσει ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την μη τήρηση μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακόπουλος , Παναγιώτης Καρκούλας και Γιάννης Παπαριστειδης δήλωσαν ότι αποδομήθηκε το κατηγορητήριο και αποδείχθηκε ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τον ΕΟΔΥ για την μη μετάδοση του κοροναϊού.

Διαβάστε επίσης: Κλινική «Ταξιάρχαι»: «Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας» υποστηρίζει ο διευθυντής

«Η επέλαση του κοροναϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα, που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας» συμπλήρωσαν οι νομικοί παραστάτες των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr