Διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Πρακτικές και προοπτικές στις διακρατικές υιοθεσίες» διοργανώνει την Πέμπτη 24/6 η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία – Ελληνικός Κλάδος (ΔΚΥ), με αφορμή την ολοκλήρωση της επιστημονικής έρευνας «Δυσκολίες, εμπόδια και πρακτικές στην υλοποίηση των διακρατικών υιοθεσιών στην Ελλάδα: οι απόψεις των κοινωνικών λειτουργών και των θετών γονέων. Μια επιστημονική μελέτη για τα έτη 2011-2019».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας (17:00 – 21:00) θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Σκοπός της μελέτης, που εντάχθηκε στο έργο «Πρακτικές και προοπτικές στις διακρατικές υιοθεσίες» και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, ήταν να διερευνήσει σε βάθος τις πρακτικές και τα εμπόδια στην υλοποίηση των διακρατικών υιοθεσιών, να καταγράψει τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις πρακτικές του πεδίου και να καταλήξει στη συγγραφή ενός Οδηγού Καλών Πρακτικών για τους επαγγελματίες και τους υποψήφιους θετούς γονείς.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα επικεντρωθεί στις απόψεις  και στις εμπειρίες των επαγγελματιών και των θετών γονιών που συμμετείχαν στην έρευνα, στο νομικό πλαίσιο που διέπει τις διακρατικές υιοθεσίες, καθώς και στις προτάσεις της ΔΚΥ για τη βελτίωση των πρακτικών του πεδίου.

Στην ημερίδα, εκτός από τους επιστήμονες που υλοποίησαν την έρευνα, θα συμμετέχουν θετοί αλλά και υποψήφιοι θετοί γονείς, προκειμένου να μοιραστούν την εμπειρία τους από τη διαδικασία της διακρατικής υιοθεσίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να χρησιμοποιούν τον σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/93881667497

Meeting ID: 938 8166 7497

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της ΔΚΥ στο Facebook: https://www.facebook.com/internationalsocialservicegreece

Η χρηματοδότηση του προγράμματος

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014-2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.