Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσεχία – Αγγλία 0-1: Στην κορυφή τα «τρία λιοντάρια» με Στέρλινγκ

Τσεχία – Αγγλία 0-1: Στην κορυφή τα «τρία λιοντάρια» με Στέρλινγκ

Σε ένα παιχνίδι κορυφής, η Αγγλία ήταν ανώτερη της Τσεχίας και χάρη στο ένα και μοναδικό γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ πήρε τη νίκη (0-1) και τερμάτισε στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου. Δεύτερη θέση και πρόκριση για τους Τσέχους.

Μπορεί η Αγγλία να είχε εξασφαλίσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Euro, όμως η υπόθεση της πρώτης θέσης ήταν ανοιχτή. Η Αγγλία ήταν σαφώς ανώτερη και την κατέλαβε, νικώντας την Τσεχία με 0-1 χάρη σε γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ.

Έτσι, τα «τρία λιοντάρια» περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στη φάση των «16», ο οποίος θα είναι ο δεύτερος του έκτου ομίλου, δηλαδή μια εκ των Γαλλία Γερμανία και Πορτογαλία, ενώ οι Τσέχοι έμπλεξαν, καθώς θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στα νοκ-άουτ ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες, έχοντας τέσσερις βαθμούς.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις του τέταρτου ομίλου, η Κροατία επικρατώντας της Σκωτίας (3-1) σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση και εξασφάλισε την παρουσία της στην επόεμνη φάση του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του πέμπτου ομίλου, ενώ οι Σκωτσέζοι τερματίζοντας στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό έμειναν εκτός.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Αγγλία έδειξε τις προθέσεις της, μπαίνοντας πολύ δυνατά και πιέζοντας ασφυκτικά. Μάλιστα, μόλις στο 2′ βρέθηκε μια… ανάσα από το προβάδισμα, όταν ο Κέιν μια μια φοβερή μπαλιά βρήκε τον Στέρλινγκ και εκείνος με ένα τσιμπητό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ κατάφερε να αξιοποιήσει αυτό το καλό ξεκίνημα και 10 λεπτά μετά, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι που σημάδεψε το δοκάρι βρήκε δίχτυα. Ο Γκρίλις μετά από μια ωραία ενέργεια βρήκε τον Στέρλινγκ με μια γλυκιά σέντρα και εκείνος έκανε το 0-1, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Οι Άγγλοι βρέθηκαν πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα στο 25′, με τον Τόμας Βάτσλικ να λέει «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο σε ένα σουτ του Χάρι Κέιν λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, ενώ και η Τσεχία από την πλευρά της «άγγιξε» την ισοφάριση, με ένα σουτ του Σούτσεκ να περνάει… σύριζα από το δεξί δοκάρι και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το τέρμα του Ραχίμ να τις χωρίζει.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, με την Αγγλία να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα, κατακτώντας έτσι με το γκολ του Στέρλινγκ την πρωτιά του ομίλου.

Οι Άγγλοι θέλησαν να προσέξουν τα μετόπισθεν και το έκαναν με χαρακτηριστική άνεση, καθώς οι Τσέχοι δεν μπόρεσαν ν’ απειλήσουν την εστία της Αγγλίας.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024