
Γλυκά Νερά: Η κάμερα της μεζονέτας θα δείξει πότε ξηλώθηκε
Σύμφωνα με εξειδικευμένους τεχνικούς, το μυστήριο με την κάμερα θα λυθεί, και θα δείξει πότε ξηλώθηκε από τον πιλότο
Πρόκειται για μία από τις κάμερες που είχαν τοποθετηθεί στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και κατέγραφαν εικόνες από το εσωτερικό της. Η κάμερα αυτή, πριν ξηλωθεί από τη θέση της και πεταχτεί στο πάτωμα του σαλονιού, είχε καταγράψει δεδομένα, τα οποία οι ειδικοί επιστήμονες στα εγκληματολογικά εργαστήρια, κατάφεραν να αποσπάσουν.
Η χρονολογική σειρά των όσων έχουν καταγραφεί, αποσαφηνίζουν ακόμα περισσότερο τα όσα συνέβησαν το μοιραίο εκείνο βράδυ της δολοφονίας της Καρολάιν.
Σύμφωνα με όσα είπαν στο MEGA εξιδεικευμένοι τεχνικοί στις κάμερες κλειστού κυκλώματος, τα στοιχεία θα μπορέσουν να «αποκωδικοποιηθούν».
Τα ηλεκτρονικά «ίχνη»
Η κάρτα μνήμης που περιείχε η συγκεκριμένη κάμερα, είχε αφαιρεθεί από τη συσκευή και δεν εντοπίστηκε ποτέ. Παρ’ όλ’ αυτά, η κάμερα ως συσκευή αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη, σύμφωνα με τα οποία μπορεί να διαπιστωθεί πότε η κάμερα σταματάει τη λειτουργία της.
Στις 00:26, λοιπόν, μετά τα μεσάνυχτα της μοιραίας νύχτας, έγινε η τελευταία εγγραφή στην κάρτα μνήμης, που σημαίνει ότι ή αφαιρέθηκε από τη κάμερα η κάρτα μνήμης ή κάποιος αφαίρεσε την κάμερα από το τροφοδοτικό της ή χειροκίνητα (μέσω εφαρμογής) διακόπηκε η εγγραφή.
Η κάμερα ωστόσο, φαίνεται ότι είναι στο ρεύμα στη 01:19 μετά τα μεσάνυχτα, όταν φαίνεται πως κάποιος, ο οποίος έχει εγκαταστήσει την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό του και έχει τους κωδικούς πρόσβασης, βλέπει την εικόνα που μεταδίδεται και μπορεί να την αποθηκεύσει στη μνήμη του κινητού του.
Ήταν η τελευταία φορά που κάποιος χρήστης μπήκε απομακρυσμένα στην κάμερα μέσω της εφαρμογής.
Όλες οι κάμερες σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν ένα λογισμικό που καταγράφεται το πότε αυτή σταμάτησε να τροφοδοτείται με ρεύμα.
Η σύνδεση με το δίκτυο
Ερωτηματικά, προκαλεί, ωστόσο, η υπερβολική χρήση, εκείνη τη νύχτα, της εφαρμογής που συνδέεται με τη κάμερα. Στο λογισμικό της, έχει καταγραφεί δραστηριότητα 223 φορές μέσα σε μόλις μία ώρα και 20 λεπτά.
Από 23:39μ.μ. έως 01:19π.μ δύο είναι τα ενδεχόμενα: Ή έγινε είσοδος 223 φορές από την εφαρμογή του κινητού, ή σύμφωνα με τον ειδικό η εφαρμογή στο κινητό ήταν συνεχώς ανοιχτή και ο χρήστης έκανε παραμετροποιήσεις.
Τα στοιχεία από την κάμερα ασφαλείας, μαζί με το «έξυπνο ρολόι» της Καρολάιν και το κινητό τηλέφωνο του πιλότου, είναι τα ηλεκτρονικά στοιχεία που «έδεσαν» τον δολοφόνο της 20χρονης μητέρας.
Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Τι ζήτησε ο συζυγοκτόνος από τον ανακριτή – Τα δύο αιτήματα
Θα καθοριστεί η ώρα που ξηλώθηκε
Όπως τόνισε μιλώντας στο LIVE NEWS ο ηλεκτρονικός και τεχνικός συστημάτων ασφαλείας Κώστας Σαμαρτζής μπορεί να καθοριστεί ακριβώς η ώρα που βγήκε η κάρτα μνήμης από την κάμερα.
«Υπάρχει ένα εσωτερικό αρχείο που καταγράφει όλα τα συμβάντα που έχουν σχέση με την κάμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αυτό το αρχείο θα δείξει και πότε βγήκε από το διαδίκτυο ή την παροχή ρεύματος.
- Παραγουάη – Γαλλία 0-1: Στην 8άδα με Εμπαπέ (vid)
- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου «ξέρει ποιος είναι το αφεντικό»
- Άνοιξε το σκορ η Γαλλία με πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Ωραιόκαστρο: Νέο μήνυμα από το 112 – «Αν βρίσκεστε στην Ανθούπολη, απομακρυνθείτε προς το γήπεδο της Λητής»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Συνελήφθη ο 76χρονος – Επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του στην πρόκληση της πυρκαγιάς