Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιστορική πρόκριση για την Αυστρία (1-0)

Ιστορική πρόκριση για την Αυστρία (1-0)

Η Αυστρία επικράτησε 1-0 της Ουκρανίας στον «τελικό» της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (26/6) – Η Ουκρανία τερμάτισε στην 3η θέση (3 β.) και θα χρειαστεί να περιμένει έως το τέλος της 3ης αγωνιστικής για να μάθει αν θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η Αυστρία ήθελε πάση θυσία τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων κόντρα στην Ουκρανία για να προκριθεί στη φάση των «16» του Euro 2020. Όπερ και εγένετο.

Οι Αυστριακοί επικράτησαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπαουμγκάρτνερ στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκε στη 2η θέση και πήρε μια ιστορική πρόκριση για τα νοκ-άουτ όπου θα παίξουν με την Ιταλία το Σάββατο 26 Ιουνίου (22:00) στο Γουέμπλεϊ.

Η Ουκρανία, η οποία έπαιζε για δύο αποτελέσματα, έμεινε στην 3η θέση με 3 βαθμούς και θα χρειαστεί να περιμένει ως το τέλος της 3ης αγωνιστικής για να ξέρει αν θα είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων για να περάσει στους «16».

Η ομάδα του Φόντα μπήκε πιο δυνατά στο ματς, απείλησε με τους Σάμπιτσερ (7′) και Αρναούτοβιτς και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα λίγο αργότερα.

Μετά από κόρνερ του Αλάμπα από τα αριστερά, ο Μπαουμγκάρτνερ με κοντινή προβολή νίκησε τον Μπούστσαν και έκανε το 1-0 για την Αυστρία στο 21′. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν ευκαιρία για την ισοφάριση στο 29′, με τον Σαπαρένκο να κάνει το σουτ από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπούστσαν απομάκρυνε.

Η Ουκρανία έκανε λάθη στη μεσαία γραμμή, με τους Αυστριακούς να απειλούν τρεις φορές με τους Λάιμερ (37′) και Αρναούτοβιτς (42′, 45+2′).

Η ομάδα του Σεφτσένκο ήταν αποφασιστική να πιέσει και να ισοφαρίσει στην αρχή του δευτέρου μέρους και έχασε ευκαιρία στο 61′, με τον Λάιμερ να κάνει την κεφαλιά προς την εστία της Αυστρίας, αλλά ο Μπούστσαν έδιωξε σωτήρια.

Πάντως, η Αυστρία διατηρούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού, όσο η Ουκρανία δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Σεφτσένκο έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Γιάρεμτσουκ να κάνει το σουτ από τα δεξιά στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 87′.

Η τελική βαθμολογία του Γ’ ομίλου

1.Ολλανδία 9
2.Αυστρία 6
3.Ουκρανία 3
4.Βόρεια Μακεδονία 0

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024