Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τηλεργασία «ευνοεί» τους χάκερς

Η τηλεργασία «ευνοεί» τους χάκερς

Σημαντική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων καταγράφει διεθνής έρευνα – Ποιοι κλάδοι πλήττονται

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει πάνω από ένας χρόνο που μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρίσκονται σε τηλεργασία και ο κόσμος ήδη κοιτά το ενδεχόμενο υιοθέτησης υβριδικών μοντέλων εργασίας και για την μετά την πανδημία εποχή, τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις εξακολουθούν να ανησυχούν για τους κινδύνους ασφαλείας εξαιτίας των υπαλλήλων που εργάζονται εξ αποστάσεως.

Αυτή είναι μία από τις βασικές διαπιστώσεις από την έκθεση Thales Global Data Threat 2021, μια μελέτη που διενεργήθηκε από την 451 Research, μέρος της S&P Global Market Intelligence.

Η έκθεση αυτή αποκαλύπτει ότι η διαχείριση των κινδύνων ασφαλείας γίνεται αναμφίβολα πιο δύσκολη, με σχεδόν το ήμισυ (47% ) των επιχειρήσεων να παρατηρούν αύξηση του όγκου, της σοβαρότητας ή / και του εύρους των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο τους τελευταίους 12 μήνες.

Επιθέσεις

Στην πραγματικότητα, από εκείνους που έχουν δεχθεί κυβερνοεπίθεση, δύο στους πέντε (41%) το αντιμετωπίσαν τον τελευταίο χρόνο. Αυτός ο αριθμός έχει σχεδόν διπλασιαστεί από 21% το 2019, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στην απειλή που δημιουργείται.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το κακόβουλο λογισμικό (54%) είναι η κύρια πηγή επιθέσεων ασφαλείας, ακολουθούμενη από ransomware (48%) και fishing (41%).

Ωστόσο, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται οι επιθέσεις, τη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν οι εσωτερικές απειλές και τα ανθρώπινα λάθη. Το ένα τρίτο των επιχειρήσεων δήλωσε ότι οι κακόβουλοι εκ του εσωτερικού (35%) και το ανθρώπινο σφάλμα (31%) είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, ακολουθούμενοι από εξωτερικούς εισβολείς (22%).

Παρά τον αυξημένο κίνδυνο που προκαλεί η εξ αποστάσεως εργασία σε επιχειρήσεις σε όλη την πανδημία, σχεδόν οι μισές (46%) αναφέρουν ότι η υποδομή ασφαλείας τους δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που προκαλεί η πανδημία19. Στην πραγματικότητα, μόνο ένας στους πέντε (20%) οργανισμούς πιστεύει ότι ήταν πολύ προετοιμασμένος.

Αυτή η έλλειψη προστασίας φαίνεται να επηρεάζει ορισμένους κλάδους περισσότερο από άλλους: κάτι λιγότερο από τα δύο τρίτα (61%) των εταιρειών του λιανεμπορίου αντιμετώπισαν τουλάχιστον μια παραβίαση ή αποτυχία ελέγχου δεδομένων και εφαρμογών, που έχουν αποθηκευτεί στο cloud, το προηγούμενο έτος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό από οποιονδήποτε άλλο κλάδο της οικονομίας.

Την ίδια τύχη, αλλά σε μικρότερα ποσοστά, είχαν πάνω από τις μισές επιχειρήσεις στους τομείς της νομικής (57%), των τηλεφωνικών κέντρων (55%), των μεταφορών (54%) και των τηλεπικοινωνιών (52%). Με αυτά τα δεδομένα, κάθε άλλο παρά παράδοξο είναι το γεγονός ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων εξακολουθεί να έχει ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ένα χρόνο μετά την πανδημία.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024